Een quilt in 6 dagen

De bewezen formule om stap-voor-stap te leren quilten uit de vrije hand!

Wil jij leren hoe je moet quilten uit de vrije hand? 

(maar vind je het lastig om deze techniek onder de knie te krijgen?)

Veel mensen vinden quilten uit de vrije hand best een beetje spannend. Je moet immers opeens zelf alle kanten op bewegen en zelf de snelheid van het naaien daarbij bepalen. 

Quilten uit de vrije hand kan lastig zijn. Bij deze techniek naai je geen rechte lijnen, ga je alle kanten op bewegen om zo unieke en creatieve patronen te creëren. 

Dat ga je in de challenge ontdekken. Het gaat er niet om dat het meteen perfect gaat, maar dat je het leert.

Je leert natuurlijk de techniek van het quilten uit de vrije hand, maar het doel is vooral dat je er ook echt plezier in krijgt.


Na deze 6-daagse challenge weet je wat ervoor nodig is om jouw quilts zelf door te quilten met de naaimachine.

Dus... stroop je mouwen op en doe mee op 24 t/m 29 april

Wat houdt het in?

Je leert wat je nodig hebt om te quilten uit de vrije hand en hoe je er zelf mee aan de slag kunt
Je maakt meteen een heel leuk quiltje met de geleerde patronen. Later kun je de patronen toepassen in je eigen projecten
Je gaat samen met een groep enthousiaste quilters meteen oefenen en elkaar aanmoedigen in de Facebookgroep

Hoe werkt de Quilt Challenge?

De challenge duurt zes dagen van maandag 24 april t/m zaterdag 29 april. Na je inschrijving ontvang je direct een mail over de voorbereiding. Elke dag kun je meekijken met de live uitleg die ik geef over het patroon van de dag.

Daarnaast ontvang je een mailtje met de uitleg van die dag. Die uitleg bestaat uit video’s en foto tutorials. Er is ook een speciale Facebook groep waar de uitleg en opdrachten ook staan en waar je vragen kunt stellen. Alles wordt stap voor stap beschreven zodat iedereen mee kan doen. Of je nou beginner bent of het al eens eerder hebt gedaan.

Je leert hoe je de patronen zelf kunt naaien, en daarnaast krijg je heel veel tips en tricks. En je krijgt opdrachten om zelf te oefenen en er dus echt mee aan de slag te gaan thuis.

Na deze quiltchallenge heb je het volgende geleerd:

  • Wat quilten uit de vrije hand is 
  • Wat je ervoor nodig hebt om er zelf mee aan de slag te gaan (hint: dit kan met een gewone naaimachine!)
  • Hoe je het kunt toepassen in je eigen projecten
  • Je kent maart liefst 5 hele mooie patronen om te quilten uit de vrije hand
  • Je hebt een compleet quiltje gemaakt en doorgequilt


Ga jij de challenge aan?

"Het gaat mij nu veel beter af om met de machine te werken en ik vind het ook leuker. Het is zeer prettig om het zo bij de hand te hebben. Ik kijk met regelmaat in de academie en kan alles goed vinden. Ik blijf enthousiast over de manier waarop je les geef. Ik zal ook aan anderen de workshop bv vrij quilten aanbevelen omdat alle stappen duidelijk in het filmpje uitgelegd worden. Jouw enthousiasme draag je over en ik word hierin gestimuleerd om verder te kijken hoe ik het en en ander kan gebruiken."

Maak kennis met Marlies

Mijn naam is Marlies Mansveld en quilten is mijn passie. De allereerste keer dat ik iemand zag quilten uit de vrije hand was ik meteen verkocht. De manier waarop diegene leek te zwieren over de stof. Het deed me denken aan dansen.


Inmiddels heb ik jarenlange ervaring en ontdekte ik dat er technieken en handigheidjes zijn die ervoor zorgen dat het allemaal een stuk makkelijker gaat. Quilten uit de vrije hand vind ik het nu het allerleukste aan het maken van een quilt.


Graag deel ik al mijn kennis over de techniek van het machinale quilten met jou, in de hoop dat jij met net zo veel enthousiasme en passie mooie quilts kunt maken.

Veelgestelde vragen over de Quilt Challenge

Ik heb nog geen ervaring met quilten, is dit wel geschikt voor mij?

Ja, dit is zeker geschikt voor jou! De challenge "Leren Quilten uit de Vrije Hand" is bedoeld voor zowel beginners als ervaren quilters die graag hun vaardigheden en creativiteit willen ontwikkelen op het gebied van quilten uit de vrije hand. Tijdens de challenge zal ik je stap-voor-stap begeleiden en leer ik je alles wat je moet weten om succesvol te quilten uit de vrije hand.

Hoewel het wellicht even tijd kost om de techniek onder de knie te krijgen, is quilten uit de vrije hand een leuke en creatieve manier om je persoonlijke stijl en creativiteit te uiten.

Ik heb veel ervaring met quilten, is dit iets voor mij?

Absoluut! Ongeacht hoeveel ervaring je hebt met quilten, is deze challenge geschikt voor jou als je geïnteresseerd bent in het ontwikkelen van je vaardigheden en creativiteit op het gebied van quilten uit de vrije hand. Zelfs als je al bekend bent met deze techniek, kan de challenge je nieuwe inspiratie en inzichten bieden en je helpen om je vaardigheden verder te verfijnen. Bovendien is het ook een leuke manier om in contact te komen met andere quilters en ervaringen uit te wisselen.

Wanneer en hoe laat zijn de LIVE sessies?

Je krijgt de dagelijkse lessen via de mail. Daar kun je zelf mee aan de slag.
Daarnaast kun je vragen stellen in de live sessies, elke avond van 19:30 – 20:30 uur.
Op zaterdagochtend om 10:30 uur is er een afsluitende live sessie waarin ik de laatste vragen beantwoord en extra uitleg geef over hoe je verder kunt het met het geleerde uit de challenge.

Wat heb ik nodig om mee te kunnen doen?

Een (gewone) naaimachine.
Daarnaast heb je nog een paar dingen nodig zoals stof en quiltvulling. De uitleg hierover krijg je meteen na je aanmelding via mail toegestuurd.

Ga jij de challenge aan?