Kerstquilt foto's

Foto's van de kerstquilt van vorig jaar

Ik weet het. Het is nog lang geen kerst. Maar het wordt alweer vroeger donker en de temperatuur daalt opeens snel.

Heb je gezien dat tuincentra alweer bezig zijn met het opbouwen van de kerstmarkten?

Daarom vond ik dat een blog over een kerstquilt ook best weer kan. Om je alvast een beetje te inspireren. Want als je een kerstquilt wilt maken en af wilt hebben voor 25 december, moet je niet te lang wachten met beginnen.

Dit is het kerstquiltje dat we vorige jaar hebben gemaakt met de cursisten van de Online Quiltavonden.


Alleen moet ik daarbij wel iets opbiechten. Terwijl de meeste cursisten de kerstquilt ruim op tijd af hadden voor de kerst van 2022, heb ik afgelopen weekend de laatste steekjes gezet om hem af te maken. 🤭

Natuurlijk had ik alle lessen voor het naaien van de quilttop van de kerstquilt wel af, maar het doorquilten zat niet bij de cursus in en daar was ik zelf nog niet aan toegekomen. Daar kan ik natuurlijk allerlei excuses voor aanvoeren. Nieuwe cursussen die gemaakt moesten worden vooral. 

Maar ik vond het toch steeds jammer dat hij nog niet klaar was.  Vlak voor mijn verhuizing in het voorjaar had ik hem alvast gesandwicht, zodat ik hem alleen nog hoefde door te quilten. 

Maar ja, na die verhuizing waren er ook weer allerlei andere projecten die om aandacht vroegen.  Twee weken geleden haalde ik het kerstquiltje weer tevoorschijn. Gelukkig is hij niet al te groot; 60 x 60 cm.




Het leuke aan het doorquilten is dat je al die leuke kerststofjes en patroontjes weer tegenkomt.




De kerstboompjes en de kaarsjes bijvoorbeeld die zo leuk passen bij het thema van een kerstquilt.




En natuurlijk overal sterretjes. Sterretjes van patchwork, applicaties, als motief in de lichte achtergrondstof en in het quiltwerk van de rand.




Ik had de kerstquilt nu natuurlijk alleen even opgehangen om foto's te maken, maar ik begin me er alweer op te verheugen dat hij straks echt hangt. De gezelligheid van kerst met de kaarsjes aan terwijl het buiten donker is. Lekker knus. 😊

Heb jij weleens een kerstquilt gemaakt? Laat het als reactie hieronder weten.Â