Magische quilt inspiratie

Een tijdje terug liet ik je de quilttop van mijn nieuwe versie van de Magische quilt zien.

Inmiddels is hij ook doorgequilt.

Met de hoge temperaturen van de afgelopen weken was het een warme klus. Vooral het sandwichen vond ik een hele klus ondanks het geringe formaat van de quilt. Natuurlijk had dat er niets mee te maken dat ik een dag had uitgekozen dat het meer dan 30 graden was. ;-)

Ik heb gekozen voor een all-over patroon met een variant op het spriralen patroon. Een all-overpatroon betekent dat je de hele quilt doorquilt met hetzelfde quiltpatroon.

De bies moet nog verder afgewerkt worden, daarna is hij helemaal klaar.

Aan de achterkant heb ik een ophangtunnel gemaakt zodat ik hem kan ophangen als ik dat wil.

Eerlijk gezegd weet ik nog niet precies of ik dat wil.

Sinds een aantal maanden gebruik ik regelmatig een leesbril bij werk achter de computer.

En nu heb ik hem dus ook al nodig bij het quilten.

Hieronder nog een close-up van het quiltwerk, omdat het zo leuk is.

Meestal kies ik voor verschillende quiltpatronen in een quilt. Ik probeer dan vaak om met de quiltpatronen een soort tweede dimensie te maken door het patroon aan te passen aan de quilt.

Een all-over patroon is handig omdat het snel is. Je hoeft niet lang na te denken over het quiltpatroon. Toch moet je wel een aantal dingen weten voor je eraan begint.

Zou jij het leuk vinden om meer te leren over het doorquilten van een quilt met je naaimachine met een all-over patroon? Ik heb een cursus gemaakt met dit patroon over het doorquilten met een all-over patroon. Hier kun je alle informatie vinden: Leer hoe je jouw quilt doorquilt met een all-over patroon