Ontwerpmagie: Leer de kunst van het ontwerpen van prachtige quilts

Soms zie je van die prachtige quilts.

Op tentoonstellingen, op het internet of in quiltwinkels.

Je bewondert ze, je ziet de prachtige kleuren en voelt de warmte en creativiteit die erin verweven zijn. Je zou graag zelf zulke bijzondere quilts willen maken, maar hoe doe je dat?

Klopt, je kunt zo'n quilt gewoon namaken aan de hand van een patroon. Maar stel je eens voor hoe geweldig het zou zijn om je eigen quilts te ontwerpen?

Om je eigen creativiteit te ontwikkelen en een unieke quilt te maken die helemaal past bij jouw stijl en persoonlijkheid. Een quilt waar je elke keer weer vol trots naar kijkt, wetende dat hij prachtig is - niet alleen in jouw eigen ogen, maar ook als je er objectief naar kijkt.

Doe nu mee aan de cursus Ontwerpmagie en ontdek hoe je jouw eigen prachtige quilts kunt creëren!

 

Herken je dit?

 1. Je hebt gevoel dat je vastzit in het namaken van bestaande quiltontwerpen of patronen en je verlangt naar meer creatieve vrijheid om je eigen unieke quilts te creëren.

 2. Je voelt je onzeker over het ontwerpproces en weet niet goed waar je moet beginnen bij het creëren van je eigen quiltontwerp. 

 3. Je vindt het een uitdaging zijn om je eigen persoonlijke stijl te ontwikkelen bij het ontwerpen van quilts, je voelt je gefrustreerd en hebt het gevoel dat je quilts niet uniek genoeg zijn.

 4. Je worstelt met het objectief beoordelen van je eigen quiltontwerpen en hebt behoefte aan begeleiding om je werk te evalueren en te verbeteren.

 5. Je hebt moeite met het bedenken van creatieve ideeën en het vinden van inspiratie voor nieuwe en unieke quiltontwerpen.

 6. Je begrijpt niet hoe je ontwerpprincipes kunt toe passen op je quilts, sterker nog, je weet eigenlijk maar heel weinig over ontwerpen en hoe ontwerpprincipes je in het proces kunnen helpen.

Zou je willen dat

 • je wist hoe je zelf hele mooie quilts kunt ontwerpen zodat je niet meer gebonden bent aan bestaande patronen en voorbeelden?
 • je precies weet hoe je het kunt aanpakken om je eigen quilts te ontwerpen?
 • je jouw eigen stijl ontwikkelt om unieke quilts te maken?
 • je inspirerende begeleiding kreeg bij het evalueren en verbeteren van jouw ontwerpen?
 • je creatieve inspiratie kreeg voor jouw eigen unieke ontwerpen en dat je wist hoe je die inspiratie steeds opnieuw op gang kunt brengen?
 • je jouw quilts vol vertrouwen zou doorquilten met de naaimachine?
 • je meer wist over het toepassen van ontwerpprincipes en vooral hoe je deze kunt toepassen om je quilts nog mooier te maken?

DAT IS MOGELIJK ALS JE MEEDOET MET CURSUS ‘ONTWERPMAGIE: LEER DE KUNST VAN HET ONTWERPEN VAN PRACHTIGE QUILTS’!

Wat krijg je allemaal in deze cursus?

 • Twaalf lessen waarin je leert om zelf hele mooie quilts te ontwerpen zodat je niet meer gebonden bent aan bestaande patronen en voorbeelden
 • Je leert hoe je vol vertrouwen je eigen creativiteit de vrije loop laat om prachtige unieke quilts te maken, of je nou met de hand of met de naaimachine naait
 • Door de persoonlijke, bemoedigende feedback, krijg je meer vertrouwen en worden je ontwerpen steeds beter
 • Je ontwikkelt je eigen stijl
 • Twaalf online zoomsessies waarin we met maximaal 25 deelnemers zijn, waardoor persoonlijke feedback en interactie gegarandeerd zijn
 • Door de opdrachten met huiswerk ontdek leer je het ontwerpen, maar ontdek je ook hoe je jouw inspiratie en creativiteit steeds weer opnieuw kunt stimuleren.
 • Persoonlijke feedback en vragen stellen in online zoomsessies met maximaal 25 deelnemers


Schrijf je nu in voor "Ontwerpmagie: Leer de kunst van het ontwerpen van prachtige quilts" en ontdek de magie van quilts ontwerpen!

Na deze cursus

 • ben je niet meer gebonden aan patronen of voorbeelden van quilts, maar weet je hoe je zelf prachtige unieke quilts kunt ontwerpen
 • heb je plezier in het ontwerpproces
 • heb je jouw eigen stijl ontwikkeld en weet hoe je jezelf verder kunt ontwikkelen
 • voel je zekerheid over hoe je het kunt aanpakken en dat jouw creativiteit en smaak goed zijn
 • ken je niet alleen de theorie over ontwerpen, maar weet je hoe je deze kunt toepassen om je quilts nog mooier te maken.
 • zit je vol ideeën en inspiratie om nieuwe unieke quilts te ontwerpen

Schrijf je nu in!

ONTWERPMAGIE: LEER DE KUNST VAN HET ONTWERPEN VAN PRACHTIGE QUILTS

Normaal € 247
Tijdelijk € 227,-
 • Een half jaar samen werken aan je ontwerpvaardigheden
 • Inspirerende opdrachten
 • De ontwerpopdrachten zijn zowel quilters die met de hand als met de naaimachine werken geschikt
 • 12 online zoomsessies met opnames voor als je er niet bij kunt zijn.
 • Max. 25 deelnemers om persoonlijke begeleiding te garanderen
 • Krijg na je aanmelding meteen toegang tot de voorbereidingsles

Wat cursisten over mijn cursussen zeggen

“Toen ik starte met de cursus was ik net thuis ivm een burn out, had een concentratie vermogen van 0,0 ondanks dat lukte het beetje bij beetje toch om lessen te volgen. In dat opzicht is het ook lekker dat je gewoon thuis , zonder dat er iemand in je nek hijgt, in alle rust lesjes kan volgen.”

”Fijne manier van les geven. Alles is bespreekbaar en niet alleen volgens de regels werken. Leuk om er mee bezig te zijn op deze manier. Ik leer allerlei “kneepjes van het vak”. Je enthousiasme werkt heel aanstekelijk.”

Praktische details

Dit is een ontwerpcursus. Voor deze cursus hoef je niet te naaien, we richten ons alleen op het ontwerpen. Uiteraard kun je altijd beslissen om je ontwerpen daadwerkelijk te gaan maken, maar het hoeft niet. En of je dat naaien van je uiteindelijke quilt met de hand of met de naaimachine doet, maakt voor deze cursus niet uit.

De ontwerpopdrachten kunnen uitgevoerd worden voor traditionele en moderne quilts. De cursus is niet/minder geschikt voor het ontwerpen van art quilts. 


Data online sessies

De cursus loopt van september 2023 t/m februari 2024. De startdatum is 9 september 2023.


Hieronder de data van de online zoomsessies. Ze zijn bewust op verschillende dagen en tijden gepland zodat iedereen bij een aantal sessies live aanwezig kan zijn. Als je een keer niet kunt is de opname achteraf terug te kijken.


In de sessies krijg je een korte toelichting over de theorie en bespreken we de opdrachten die je hebt voorbereid voorafgaand aan de zoomsessie. Trek naast de tijd voor het kijken van de sessies ook minimaal twee uur per les uit voor de ontwerpopdrachten die je tussentijds gaat uitvoeren.


Zaterdag 9-9-2023 - 10:00-11:30

Woensdag 20-9-2023 - 19:30-21:00

Donderdag 5-10-2023 - 19:30-21:00

Dinsdag 31-10-2023 - 19:30-21:00

Woensdag 8-11-2023 - 19:30-21:00

Donderdag 23-11-2023 - 19:30-21:00

Zaterdag 2-12-2023 - 10:00-11:30

Vrijdag 12-1-2023 - 19:30-21:00

Maandag 22-1-2023 - 19:30-21:00

Dinsdag 6-2-2023 - 19:30-21:00

Vrijdag 16-2-2023 - 19:30-21:00

Zaterdag 2-3-2023 - 10:00-11:30Ontwerpsoftware

Om het ontwerpen nog gemakkelijker te maken is het fijn om ontwerpsoftware te gebruiken. 

Dat is niet perse noodzakelijk voor deze cursus, maar het werkt een stuk sneller.


Je kunt je ontwerpen ook met de hand tekenen. Dat betekent alleen wel dat je, wanneer je iets wilt aanpassen of uitproberen, het hele ontwerp vaak opnieuw moet uittekenen.


Als je toch liever voor ontwerpsoftware kiest, raad ik de ontwerpsoftware van Electric Quilt aan. Dit is software die speciaal ontwikkeld is voor het quilten.

De meest recente versie is Electric Quilt 8 (EQ8), maar oudere versies zijn ook prima om mee te werken. In de voorbereidingsles die je ontvangt na je aanmelding wordt nog wat meer uitgelegd over hoe en waar je de ontwerpsoftware kunt bestellen.


Schrijf je nu in!

ONTWERPMAGIE: LEER DE KUNST VAN HET ONTWERPEN VAN PRACHTIGE QUILTS

Normaal € 247
Tijdelijk € 227,-
 • Een half jaar samen werken aan je ontwerpvaardigheden
 • Inspirerende opdrachten
 • 12 online zoomsessies met opnames voor als je er niet bij kunt zijn.
 • Max. 25 deelnemers om persoonlijke begeleiding te garanderen
 • Krijg na je aanmelding meteen toegang tot de voorbereidingsles

Over Marlies

Mijn naam is Marlies de Vries en quilten is mijn passie. De allereerste keer dat ik iemand zag quilten uit de vrije hand was ik meteen verkocht. De manier waarop diegene leek te zwieren over de stof. Het deed me denken aan dansen.

Inmiddels heb ik jarenlange ervaring en ontdekte ik dat er technieken en handigheidjes zijn die ervoor zorgen dat het allemaal een stuk makkelijker gaat.
Quilten uit de vrije hand vind ik het nu het allerleukste aan het maken van een quilt.

Graag deel ik al mijn kennis over de techniek van het patchwork naaien en het machinale quilten met jou, in de hoop dat jij met net zo veel enthousiasme en passie mooie quilts kunt maken.