Gratis quiltchallenge

Maak een V-Quilt!

Maandag 22 t/m donderdag 25 januari 2024

Doe je mee?

We gaan een V-quilt maken. 

Het quiltje is niet moeilijk om te maken en daardoor heel geschikt voor beginners. Je leert een leuke patchwork techniek met de naaimachine en krijgt heel veel tips om het maken van quilts nog leuker en makkelijker te maken.

Als je alle lessen meedoet, heb je aan het einde van de week een complete quilt gemaakt. 

Wat houdt het in?

Na je aanmelding krijg je toegang tot de online quiltacademie. Daar vind je een lijstje met de benodigdheden
Je gaat de lapjes voor de quilt vast voorbereiden aan de hand van de uitleg die je meteen na je aanmelding krijgt
Tijdens de challenge ga je elke dag ongeveer 2 uurtjes aan je quilt werken aan de hand van de uitleg van de dag.

Hoe werkt de Quilt Challenge?

De challenge duurt is van maandag 22 t/m donderdag 25 januari. Je doet helemaal gratis mee.

Elke dag  komt er een nieuwe les in de quiltacademie waar je die dag mee aan de slag kunt.

Alles wordt stap voor stap beschreven zodat iedereen mee kan doen. Of je nou beginner bent of al eens eerder patchwork hebt genaaid.

VOORBEREIDING EN BENODIGDHEDEN

Na je aanmelding krijg je meteen toegang tot de online academie met uitleg over de benodigdheden en de voorbereiding voor de challenge.

Na deze quiltchallenge heb je het volgende geleerd:

  • heb je een complete quilt gemaakt van 88 x 110 cm 
  • heb je een leuke patchworktechniek met de naaimachine geleerd
  • weet je hoe je de drie lagen van jouw quilt kunt doorquilten
  • heb je geleerd hoe je jouw quilts kunt afwerken met een mooie afwerkbies


Ga jij de challenge aan?


Wanneer jij je hieronder gratis inschrijft, krijg je toegang tot de online quiltacademie met daarin alle informatie over de voorbereiding.

Als je nog niet bent ingeschreven voor mijn wekelijkse quilttips, schrijf je je hier automatisch voor in zodat je ook na de challenge jouw dosis quiltinspiratie en tips per mail krijgt.

"Het gaat mij nu veel beter af om met de machine te werken en ik vind het ook leuker. Het is zeer prettig om het zo bij de hand te hebben. Ik kijk met regelmaat in de academie en kan alles goed vinden. Ik blijf enthousiast over de manier waarop je les geef. Ik zal ook aan anderen de workshop bv vrij quilten aanbevelen omdat alle stappen duidelijk in het filmpje uitgelegd worden. Jouw enthousiasme draag je over en ik word hierin gestimuleerd om verder te kijken hoe ik het en en ander kan gebruiken."
Marlies de Vries

Maak kennis met Marlies

Mijn naam is Marlies de Vries en quilten is mijn passie. De allereerste keer dat ik iemand zag quilten uit de vrije hand was ik meteen verkocht. De manier waarop diegene leek te zwieren over de stof. Het deed me denken aan dansen.

Natuurlijk wilde ik dat ook proberen!

Alleen bleek het quilten en het naaien van patchwork niet zo simpel als het eruit zag. Er ging van alles mis. Waar ik altijd gewend was om mezelf alles zelf aan te leren, ontkwam ik er niet aan om een aantal cursussen te volgen om het goed te leren.


Inmiddels heb ik jarenlange ervaring en ontdekte ik dat er technieken en handigheidjes zijn die ervoor zorgen dat het allemaal een stuk makkelijker gaat. Quilten uit de vrije hand vind ik het nu het allerleukste aan het maken van een quilt.

Graag deel ik al mijn kennis en inspiratie met jou, in de hoop dat jij met net zo veel enthousiasme en passie mooie quilts gaat maken.

Veelgestelde vragen over de Quiltchallenge Maak een V-quilt

Ik heb nog geen ervaring met quilten. Is deze challenge geschikt voor mij?

Ja, dit is zeker geschikt voor jou! De challenge is bedoeld voor beginners die graag hun vaardigheden en creativiteit willen ontwikkelen op het gebied van quilten. Tijdens de challenge zal ik je stap-voor-stap begeleiden en leer ik je alles wat je moet weten om een mooie V-quilt te maken.

Wat heb ik nodig om mee te kunnen doen?

Een (gewone) naaimachine. Daarnaast heb je nog een paar dingen nodig zoals stof en quiltvulling. De uitleg hierover krijg je meteen na je aanmelding in de quiltacademie.

Ik weet niet of ik genoeg tijd heb om mee te doen.

Deze gratis lessen zijn beschikbaar tot een week na de laatste les. Je hebt per les ongeveer 2 uurtjes nodig om hem uit te voeren. De afwerking kost iets meer tijd, maar dat kun je naderhand rustig in je eigen tempo doen met de uitleg die je krijgt.

Mocht je alsnog te weinig tijd hebben, dan is het mogelijk om blijvende toegang erbij te kopen voor maar € 17. Je houdt dan onbeperkt toegang tot de lessen. De optie voor blijvende toegang verschijnt als je jezelf inschrijft voor de challenge.

Ga jij de challenge aan?