Het mysterie van de verdwenen quiltnaald

Ken je dit?

Ben je net lekker aan het naaien, gaat de telefoon.

Dat had ik vorige week. Ik was de afwerkbies van een quilt met de hand aan het vastnaaien. Zo'n lekker relaxed klusje voor 's avonds op de bank. De tv aan, beentjes omhoog en lekker steekjes maken. 



 

Toen ging mijn telefoon. Dus hup naaiwerkje aan de kant. Quiltnaald in de bies (dat dacht ik tenminste...)

Na een leuk gesprek met een vriendin wilde ik mijn naaiwerkje weer oppakken. Maar waar was mijn quiltnaald?

Ik keerde alles ondersteboven. Normaal stop ik hem, als ik even moet stoppen goed weg in de bies, maar ik vond hem nergens. Het draadje bungelde zonder quiltnaald aan mijn quilt...

Een rondslingerende naald, dat wil natuurlijk niemand. Voor je het weet ga je er een volgende keer midden in zitten. Of nog erger: de buurvrouw die gezellig langskomt voor een kopje koffie.

Om nog maar niet te spreken van kleine kindervoetjes of huisdierenpootjes...

Dus moest ik die quiltnaald vinden. Alleen begon het al behoorlijk te schemeren en zelfs met alle lampen voluit aan zag ik het niet goed. 

Waar kon die naald nou zijn gebleven? Hij kon toch niet ver weg zijn? Ik was onder het bellen wel even naar de keuken gelopen. Zou ik hem toen per ongeluk hebben meegetrokken? 

Ik kroop over de vloer, met mijn handen voelend waar de naald kon zijn. Eerst zover mogelijk onder de bank en toen op handen en knieën naar de keuken. Onderweg kwam ik geen quiltnaald tegen, alleen een verdwaalde stofvlok. 🤭

Het leek wel alsof hij van de aardbodem was verdwenen.

Maar dat kan natuurlijk niet. Die quiltnaald moest toch ergens zijn?

En toen kreeg ik een helder moment. 

Als ik hem in de quilt had gestoken en de quilt had weggelegd toen ik naar de keuken liep. Waar kon hij dan terecht zijn gekomen?

Het meest waarschijnlijk was, dat hij in mijn trui was blijven steken. 

En ja hoor... Een prikje van de punt maakte al snel duidelijk waar mijn quiltnaald zich verstopt had. In mijn truitje. Had ik nog geluk dat hij met de punt naar buiten stak!

Ben jij weleens een naald kwijtgeraakt onder het naaien? Laat het me weten als reactie op dit blogbericht.