Een snel voorjaarsquiltje

Soms wil je gewoon even iets snels maken waarvan je weet dat je het ook af kunt maken. Heb jij dat ook weleens? Veel quilts zijn behoorlijk bewerkelijk en vaak ben je lang bezig voor hij af is. En hoewel het juist vaak leuk is om nieuwe technieken te leren en een wat gecompliceerder patroon te maken, kan het soms ook echt fijn zijn om even wat snels te doen. Laatst had ik zo'n bui, dus zo gezegd zo gedaan. Ik haalde mijn voorraad lapjes tevoorschijn. Ik had geen zin om veel tijd te besteden aan het uitzoeken van stofjes. (Ja, ik was echt in een ongeduldige bui. 🙈) Dus ik pakte een pakketje met fat eights van bij elkaar passende stofjes.

Lekkere voorjaarskleurtjes in roze, zachtgroen en creme. Helemaal niet het kleurenpalet dat ik normaal gesproken zou kiezen, maar soms wil je eens wat anders toch? Ik begon met het snijden van willekeurige stroken en die heb ik aan elkaar genaaid in willekeurige volgorde. Een soort improvisatie log cabin blokken zullen we maar zeggen. Eventjes niet precies naaien, maar gewoon zoals het uitkwam.

Al snel zag ik dat de blokken veel te zoet werden naar mijn smaak. De kleurtjes waren gewoon een beetje te schattig. Daarom besloot ik er wat grijze stof bij te halen om wat contrast te geven met de zachte kleurtjes.

Uiteindelijk was ik tevreden en ik besloot om een lopertje te maken met drie blokken.

Ik haalde mijn tacker tevoorschijn om de tussenvulling en achterkantstof erachter te maken.

Omdat het patchwork bestond uit improvisatie blokken, besloot ik het quiltwerk ook te improviseren. Ik nam niet de moeite om eerst in de naad te quilten. Ik maakte wat verschillende veren in de grijze randen.

En de gekleurde reepjes quiltje ik allemaal met een ander geïmproviseerd patroontje door.

De achterkant bestaat uit restjes stof die ik over had.

Net als de bies. En daar is hij dan. Een mini log cabin improvisatie quiltje. Het is niet de mooiste quilt die ik ooit gemaakt heb, maar het was wel erg leuk om te doen.

Heb jij weleens een improvisatie quilt(je) gemaakt?