Kettingnaaien

Kettingnaaien is zo leuk. Toen ik dit voor het eerst zag wilde ik het meteen proberen.

En eigenlijk is het nog steeds één van mijn favoriete momenten bij het maken van een quilt.

Het is zo leuk om op deze manier te naaien!

Op de foto kun je zien dat ik verschillende lapjes/patches achter elkaar aan naai. In het Engels noemen ze dit chainpiecing (kettingnaaien). Als je veel dezelfde lapjes moet naaien in een quilt, is dit een hele snelle methode.

Zodra het eerste lapje onder de naald door is, maar nog net onder het voetje ligt, leg je het volgende lapje klaar aan de voorkant. Zo kun je snel veel lapjes aan elkaar naaien zonder steeds te moeten aan- en afhechten!

Als je alle patches hebt genaaid, kun je ze makkelijk met een klein schaartje los knippen. Op die manier heb je ook geen last van lange draden van het aan- en afhechten van elk lapje.

Stel bij het naaien van patchwork de steeklengte af op maximaal 2 milimeter. Je hoeft niet aan- en af te hechten. Er komen nog zoveel kruisingen, dat alle naden vanzelf goed verankerd worden. 

Ook zigzaggen van de randen zoals je bij het naaien van kleding doet is niet nodig.

Ben je al klaar voor de volgende les?

Heb jij al zin om het kettingnaaien eens te gaan proberen?

Klik dan even op de link in de email dat je graag meteen de volgende les wilt ontvangen. 

Als je het liever iets rustiger aan doet, kan dat natuurlijk ook. Dan ontvang je de volgende les gewoon over twee dagen.

En als je nog veel meer wilt leren over patchwork naaien, kun je eens kijken naar De Online Quiltcursus. Een cursus boordevol met leuke trucjes waarin je alles leert over probleemloos patchwork naaien en quilten uit de vrije hand.