Applicaties voorbereiden
Je zou ervoor kunnen kiezen om de applicaties op de vliesofix te printen. Dat gaat een stuk sneller dan 100 bloemblaadjes met de hand op de papierkant van de vliesofix te tekenen. Alleen liet bij mij deze keer de papierkant los van de vliesofix. Geen idee hoe dat kan, normaal gesproken hoort dat niet te gebeuren. Ik weet wel dat het nogal irritant is als dit gebeurt, want de vellen bleven steken in de printer. En dus heb ik de afgelopen weken heel geduldig heel veel bloemblaadjes met de hand getekend.

Applicaties tekenen op vliesofix

En ach als je dan zo bezig bent is het eigenlijk helemaal geen vervelend werk. Heel rustgevend met een muziekje op de achtergrond. Daarna kunnen ze op de stof gestreken worden en uitgeknipt worden. Een lekker werkje voor op de bank of buiten in het zonnetje (als hij wil schijnen).

Applicaties uitknippen

(Als je meer over het werken met vliesofix wilt weten, kun je het bericht over het maken van applicaties met vliesofix lezen.)
Over de schrijver
Ik ben een handwerkmuts. Ik word helemaal blij van mooie stofjes en garens. Niet voor niets ben ik gek op quilten. Ik kan niet tekenen. Heel lang heb ik gedacht dat dit dan ook betekende dat ik niet creatief was. Gelukkig heb ik ontdekt dat dit helemaal niets met elkaar te maken heeft. Tekenen is iets dat je kunt leren en creativiteit zit in iedereen. Regelmatig loop ik met mijn hoofd in de wolken door alle (quilt)plannen die ik aan het uitdenken ben. Er hangt een groot plakkaat boven de voordeur waarop staat dat ik de sleutels niet moet vergeten. Voorheen stond ik regelmatig voor een dichte deur als ik thuiskwam doordat ik met mijn hoofd bij hele andere dingen was als ik de deur uitliep. Ik kom uit een onderwijzersfamilie. Zowel mijn vader als mijn moeder zijn opgeleid in het onderwijs en bij mijn vader gaat het zelfs ver terug in de hele familie. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik het ontzettend leuk vind om dingen uit te leggen. Ik luister graag en praat niet zoveel, maar als ik eenmaal vertel over quilten ben ik bijna niet meer te stoppen. Vandaar dat ik ook ben begonnen met het geven van online quiltcursussen.
Reactie plaatsen