Kerstquilt foto's

Foto's van de kerstquilt van vorig jaar

Ik weet het. Het is nog lang geen kerst. Maar het wordt alweer vroeger donker en de temperatuur daalt opeens snel.

Heb je gezien dat tuincentra alweer bezig zijn met het opbouwen van de kerstmarkten?

Daarom vond ik dat een blog over een kerstquilt ook best weer kan. Om je alvast een beetje te inspireren. Want als je een kerstquilt wilt maken en af wilt hebben voor 25 december, moet je niet te lang wachten met beginnen.

Dit is het kerstquiltje dat we vorige jaar hebben gemaakt met de cursisten van de Online Quiltavonden.

Kerstquilt met plant- Marlies de Vries Quiltinspiratie


Alleen moet ik daarbij wel iets opbiechten. Terwijl de meeste cursisten de kerstquilt ruim op tijd af hadden voor de kerst van 2022, heb ik afgelopen weekend de laatste steekjes gezet om hem af te maken. 🤭

Natuurlijk had ik alle lessen voor het naaien van de quilttop van de kerstquilt wel af, maar het doorquilten zat niet bij de cursus in en daar was ik zelf nog niet aan toegekomen. Daar kan ik natuurlijk allerlei excuses voor aanvoeren. Nieuwe cursussen die gemaakt moesten worden vooral.

Maar ik vond het toch steeds jammer dat hij nog niet klaar was.  Vlak voor mijn verhuizing in het voorjaar had ik hem alvast gesandwicht, zodat ik hem alleen nog hoefde door te quilten.

Maar ja, na die verhuizing waren er ook weer allerlei andere projecten die om aandacht vroegen.  Twee weken geleden haalde ik het kerstquiltje weer tevoorschijn. Gelukkig is hij niet al te groot; 60 x 60 cm.


Merry Christmas kerstquilt - Marlies de Vries Quiltinspiratie


Het leuke aan het doorquilten is dat je al die leuke kerststofjes en patroontjes weer tegenkomt.


Kerstboom op kerstquilt - Marlies de Vries Quiltinspiratie


De kerstboompjes en de kaarsjes bijvoorbeeld die zo leuk passen bij het thema van een kerstquilt.


Sterren Kerstquilt - Marlies de Vries Quiltinspiratie


En natuurlijk overal sterretjes. Sterretjes van patchwork, applicaties, als motief in de lichte achtergrondstof en in het quiltwerk van de rand.


Zijshot kerstquilt-aan-de-muur - Marlies de Vries Quiltinspiratie


Ik had de kerstquilt nu natuurlijk alleen even opgehangen om foto's te maken, maar ik begin me er alweer op te verheugen dat hij straks echt hangt. De gezelligheid van kerst met de kaarsjes aan terwijl het buiten donker is. Lekker knus. 😊

Heb jij weleens een kerstquilt gemaakt? Laat het als reactie hieronder weten.


Over de schrijver
Ik ben een handwerkmuts. Ik word helemaal blij van mooie stofjes en garens. Niet voor niets ben ik gek op quilten.Ik kan niet tekenen. Heel lang heb ik gedacht dat dit dan ook betekende dat ik niet creatief was. Gelukkig heb ik ontdekt dat dit helemaal niets met elkaar te maken heeft. Tekenen is iets dat je kunt leren en creativiteit zit in iedereen.Regelmatig loop ik met mijn hoofd in de wolken door alle (quilt)plannen die ik aan het uitdenken ben. Er hangt een groot plakkaat boven de voordeur waarop staat dat ik de sleutels niet moet vergeten. Voorheen stond ik regelmatig voor een dichte deur als ik thuiskwam doordat ik met mijn hoofd bij hele andere dingen was als ik de deur uitliep.Ik kom uit een onderwijzersfamilie. Zowel mijn vader als mijn moeder zijn opgeleid in het onderwijs en bij mijn vader gaat het zelfs ver terug in de hele familie. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik het ontzettend leuk vind om dingen uit te leggen.Ik luister graag en praat niet zoveel, maar als ik eenmaal vertel over quilten ben ik bijna niet meer te stoppen. Vandaar dat ik ook ben begonnen met het geven van online quiltcursussen.
Len
Door

Len

op 18 Oct 2023

Hoi Marlies, het is alweer een tijd geleden dat ik 2 kleine kerstquilt heb gemaakt. Leuk om te doen. Elk jaar hang ik het op. Maar deze ziet er ook erg leuk uit.

Rita van der Pol - Modderkolk
Door

Rita van der Pol - Modderkolk

op 18 Oct 2023

Ik vond het maken van het Kerstquiltje vorig super leuk!

Kitty
Door

Kitty

op 18 Oct 2023

Ik heb meerdere kerstquiltjes gemaakt en natuurlijk ligt er nu ook een al 3 jaar te wachten op de binding. Een andere is nog steeds alleen een top al een jaar of 20. Weliswaar ligt er hier in de kamer een met allemaal rode sterren te stralen.

Jacqueline
Door

Jacqueline

op 18 Oct 2023

Hoi Marlies, Ik heb een kerstloper gemaakt, en heb tweepanels gemaakt, een voor een goeie vriendin

Catharina
Door

Catharina

op 18 Oct 2023

Ik heb een kerstloper gemaakt, heel leuk om te doen.

Monique
Door

Monique

op 19 Oct 2023

Ik heb 25 jaar geleden een zelfverzonnen kerstloper gemaakt met sterren en met de hand.

Monique
Door

Monique

op 19 Oct 2023

Ik heb 25 jaar geleden een kerstlopwrtje gemaakt met de hand.

Reactie plaatsen