Een snel voorjaarsquiltje

Soms wil je gewoon even iets snels maken waarvan je weet dat je het ook af kunt maken. Heb jij dat ook weleens? Veel quilts zijn behoorlijk bewerkelijk en vaak ben je lang bezig voor hij af is. En hoewel het juist vaak leuk is om nieuwe technieken te leren en een wat gecompliceerder patroon te maken, kan het soms ook echt fijn zijn om even wat snels te doen. Laatst had ik zo'n bui, dus zo gezegd zo gedaan. Ik haalde mijn voorraad lapjes tevoorschijn. Ik had geen zin om veel tijd te besteden aan het uitzoeken van stofjes. (Ja, ik was echt in een ongeduldige bui. 🙈) Dus ik pakte een pakketje met fat eights van bij elkaar passende stofjes.

Stofjes - Marlies Mansveld Quiltinspiratie

Lekkere voorjaarskleurtjes in roze, zachtgroen en creme. Helemaal niet het kleurenpalet dat ik normaal gesproken zou kiezen, maar soms wil je eens wat anders toch? Ik begon met het snijden van willekeurige stroken en die heb ik aan elkaar genaaid in willekeurige volgorde. Een soort improvisatie log cabin blokken zullen we maar zeggen. Eventjes niet precies naaien, maar gewoon zoals het uitkwam.

Improvisatieblok - Marlies Mansveld Quiltinspiratie

Al snel zag ik dat de blokken veel te zoet werden naar mijn smaak. De kleurtjes waren gewoon een beetje te schattig. Daarom besloot ik er wat grijze stof bij te halen om wat contrast te geven met de zachte kleurtjes.

Improvisatie patchwork - Marlies Mansveld Quiltinspiratie

Uiteindelijk was ik tevreden en ik besloot om een lopertje te maken met drie blokken.

Improvisatie log cabin blokken - Marlies Mansveld Quiltinspiratie

Ik haalde mijn tacker tevoorschijn om de tussenvulling en achterkantstof erachter te maken.

Quilt tacker - Marlies Mansveld Quiltinspiratie

Omdat het patchwork bestond uit improvisatie blokken, besloot ik het quiltwerk ook te improviseren. Ik nam niet de moeite om eerst in de naad te quilten. Ik maakte wat verschillende veren in de grijze randen.

Geïmproviseerde veren - Marlies Mansveld Quiltinspiratie

En de gekleurde reepjes quiltje ik allemaal met een ander geïmproviseerd patroontje door.

Improvisatie quilten uit de vrije hand - Marlies Mansveld Quiltinspiratie

De achterkant bestaat uit restjes stof die ik over had.

Achterkant improvisatiequiltje - Marlies Mansveld Quiltinspiratie

Net als de bies. En daar is hij dan. Een mini log cabin improvisatie quiltje. Het is niet de mooiste quilt die ik ooit gemaakt heb, maar het was wel erg leuk om te doen.

Mini improvisatie quiltje - Marlies Mansveld Quiltinspiratie

Heb jij weleens een improvisatie quilt(je) gemaakt?

Over de schrijver
Ik ben een handwerkmuts. Ik word helemaal blij van mooie stofjes en garens. Niet voor niets ben ik gek op quilten.Ik kan niet tekenen. Heel lang heb ik gedacht dat dit dan ook betekende dat ik niet creatief was. Gelukkig heb ik ontdekt dat dit helemaal niets met elkaar te maken heeft. Tekenen is iets dat je kunt leren en creativiteit zit in iedereen.Regelmatig loop ik met mijn hoofd in de wolken door alle (quilt)plannen die ik aan het uitdenken ben. Er hangt een groot plakkaat boven de voordeur waarop staat dat ik de sleutels niet moet vergeten. Voorheen stond ik regelmatig voor een dichte deur als ik thuiskwam doordat ik met mijn hoofd bij hele andere dingen was als ik de deur uitliep.Ik kom uit een onderwijzersfamilie. Zowel mijn vader als mijn moeder zijn opgeleid in het onderwijs en bij mijn vader gaat het zelfs ver terug in de hele familie. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik het ontzettend leuk vind om dingen uit te leggen.Ik luister graag en praat niet zoveel, maar als ik eenmaal vertel over quilten ben ik bijna niet meer te stoppen. Vandaar dat ik ook ben begonnen met het geven van online quiltcursussen.
Ria de Waard
Door

Ria de Waard

op 05 May 2021

Wat een leuk lopertje. Ik naai ook vaak vierkantjes of stroken aan elkaar. Restjes. Daar maak ik dan weer een droomdekentje van. (Stopwerk).

Joke Smits
Door

Joke Smits

op 05 May 2021

Zomaar iets inelkaar flanzen vind ik niet leuk.... Moet wel een bestemming hebben en een doel. Maak wel zelf een ontwerp

Linda Vandereviere
Door

Linda Vandereviere

op 14 May 2021

Dat ziet er een prachtige loper uit , leuk om alle restjes op te werken en iets origineels te creëren. Ik hou ze alvast allemaal bij.

Wollie
Door

Wollie

op 05 May 2021

Erg leuk geworden

Karin van Limbeek
Door

Karin van Limbeek

op 05 May 2021

Vind hem heel leuk , je brengt me gelijk inspiratie om wat met m’n overgebleven lapjes te doen . Lekker om met dit weer hiermee bezig te zijn

Karin
Door

Karin

op 05 May 2021

Je bent "net een mens" 😂 😂 😂

Monique Depoortere
Door

Monique Depoortere

op 05 May 2021

Heel leuk en mooi, brengt me ook op t idee om zo eens wat Place mats te maken .

Thamara du Pont
Door

Thamara du Pont

op 05 May 2021

Wat ben jij toch creatief Marlies! "Even snel een geïmproviseerd lopertje maken". Hij is zó leuk. Zó ver ben ik nog niet dat ik even iets uit de losse pols maak. Soms probeer een klein beetje een eigen draaitje te geven aan de blokken van de cursus quilten uit de vrije hand; dat is al heel wat voor mij (hihi). Ik ben nog bezig met deze cursus en heb inmiddels óók de cursus magisch quilten gevolgd van jou. Dus eerst maar eens even wat handigheid krijgen hierin (ik ben namelijk een volkomen leek hierin maar wel aangestoken met het quiltvirus). Ik hoop dat ik uiteindelijk het improviseren óók in mij heb. We zullen zien.

Annet van Loosbroek
Door

Annet van Loosbroek

op 05 May 2021

Het ziet er leuk uit. Heb je wel eens over gedacht om de aanelkaar genaaide lap opnieuw te versnijden diagonaal bijvoorbeeld en dan weer aan elkaar naaien ook dan breng je spanning aan in je quilt.

Van lombeek Eliane
Door

Van lombeek Eliane

op 06 May 2021

Dat heb ik ooit eens gedaan allemaal vierkantjes aan elkaar stikken en dan doorsnijden en opnieuw aan elkaar stikken. Dan krijg je een heel verrassend effect. Ik heb het helaas niet meer om te laten zien. Grt Eliane

Joke Koelemeijer
Door

Joke Koelemeijer

op 05 May 2021

Laatst was de buurvrouw jarig en zij woont pas samen dus heb ik twee placemats gemaakt van allerlei stroken die ik nog had liggen! Ze was erg blij en verrast!

Anneke Drijfhout
Door

Anneke Drijfhout

op 05 May 2021

Een leuk idee voor je resten stofjes. Mooi geworden

Miep Boss
Door

Miep Boss

op 05 May 2021

Ziet er leuk uit!je brengt een mens op ideeën😀👍

marry eling
Door

marry eling

op 05 May 2021

ziet er erg leuk uit

Clara
Door

Clara

op 05 May 2021

Heel leuk en fris Marlies, het kwiltwerk is ook mooi. Ook al zijn de lapjes niet helemaal jouw smaak... De rooibostee maakt het goed. (Ik woon in ZA). Ik maakte een impulsieve kwilt van gekregen blokjes. Met een Jacob's ladder patroon. Dat lukte niet en toen werd het een spontaan kniekombersie.

Monique Simons
Door

Monique Simons

op 05 May 2021

Leuk, zo kun je met restjes ook weer leuke dingen maken.

Bea Kruger
Door

Bea Kruger

op 05 May 2021

ik vind de stofjes te mooi om in de wilde weg te gaan naaien, het zou mij niet lukken, ik zou toch een mooi patroon gaan uitzoeken, desalniettemin is het heel leuk geworden.

Joke Smits
Door

Joke Smits

op 05 May 2021

Restjes gebruik ik ook, maar het moet voor mij wel een gebruiksvoorwerp zijn, zoals bv placemats en ik maak wel een ontwerp en als het bij elkaar moet passen

Hilda Steenman
Door

Hilda Steenman

op 05 May 2021

Het ziet er heel leuk uit en ik vind het een geweldig idee. Ikzelf zou dan kiezen voor placemats. Ik heb wel eens crazy quilts gemaakt. De laatste was in het roze voor mijn kleindochter van een half jaar. Van een lap crazy quilts in allerlei kleuren spijkerstof heb ik ook een paar tasjes gemaakt. Van die tasjes heb ik geen patroon en dat lukt me aardig. Als ik iets maak, moet het bij mij wel een bestemming hebben. Zomaar iets in het wilde weg maken en het daarna in de kast leggen is niet mijn ding

Mariëtte
Door

Mariëtte

op 05 May 2021

Wat leuk zeg! Zomaar wat stofjes bij elkaar en mooie patroontjes erop.

Astrid
Door

Astrid

op 05 May 2021

Heel leuk resultaat. Gezellig op de tafel. Van scrapps kun je leuke quiltwerkjes maken.

a.g.boonstra
Door

a.g.boonstra

op 05 May 2021

marlies, een leuk mini-quiltje geworden.heb zelf nog nooit zoiets gedaan.

Monique Persoon
Door

Monique Persoon

op 05 May 2021

Heel erg leuk geworden. Ik ben ook wel benieuwd naar het apparaat waarmee je de lagen stof aan elkaar maakt. Je gebruikt een tracker ?

Trudie van loon
Door

Trudie van loon

op 05 May 2021

Leuk ideetje

DUIF Husslage
Door

DUIF Husslage

op 05 May 2021

Harstikke leuk !

Chris
Door

Chris

op 06 May 2021

Grappig resultaat!

Kathleen Kikkert-Brannan
Door

Kathleen Kikkert-Brannan

op 10 May 2021

Leuk gemaakt!

Reactie plaatsen