Het mysterie van de verdwenen quiltnaald
09 oktober 2023 

Het mysterie van de verdwenen quiltnaald

Ken je dit?

Ben je net lekker aan het naaien, gaat de telefoon.

Dat had ik vorige week. Ik was de afwerkbies van een quilt met de hand aan het vastnaaien. Zo'n lekker relaxed klusje voor 's avonds op de bank. De tv aan, beentjes omhoog en lekker steekjes maken. 


Afwerkbies met de hand vastnaaien - Marlies de Vries Quiltinspiratie

 

Toen ging mijn telefoon. Dus hup naaiwerkje aan de kant. Quiltnaald in de bies (dat dacht ik tenminste...)

Na een leuk gesprek met een vriendin wilde ik mijn naaiwerkje weer oppakken. Maar waar was mijn quiltnaald?

Ik keerde alles ondersteboven. Normaal stop ik hem, als ik even moet stoppen goed weg in de bies, maar ik vond hem nergens. Het draadje bungelde zonder quiltnaald aan mijn quilt...

Een rondslingerende naald, dat wil natuurlijk niemand. Voor je het weet ga je er een volgende keer midden in zitten. Of nog erger: de buurvrouw die gezellig langskomt voor een kopje koffie.

Om nog maar niet te spreken van kleine kindervoetjes of huisdierenpootjes...

Dus moest ik die quiltnaald vinden. Alleen begon het al behoorlijk te schemeren en zelfs met alle lampen voluit aan zag ik het niet goed. 

Waar kon die naald nou zijn gebleven? Hij kon toch niet ver weg zijn? Ik was onder het bellen wel even naar de keuken gelopen. Zou ik hem toen per ongeluk hebben meegetrokken? 

Ik kroop over de vloer, met mijn handen voelend waar de naald kon zijn. Eerst zover mogelijk onder de bank en toen op handen en knieën naar de keuken. Onderweg kwam ik geen quiltnaald tegen, alleen een verdwaalde stofvlok. 🤭

Het leek wel alsof hij van de aardbodem was verdwenen.

Maar dat kan natuurlijk niet. Die quiltnaald moest toch ergens zijn?

En toen kreeg ik een helder moment. 

Als ik hem in de quilt had gestoken en de quilt had weggelegd toen ik naar de keuken liep. Waar kon hij dan terecht zijn gekomen?

Het meest waarschijnlijk was, dat hij in mijn trui was blijven steken. 

En ja hoor... Een prikje van de punt maakte al snel duidelijk waar mijn quiltnaald zich verstopt had. In mijn truitje. Had ik nog geluk dat hij met de punt naar buiten stak!

Ben jij weleens een naald kwijtgeraakt onder het naaien? Laat het me weten als reactie op dit blogbericht. Over de schrijver
Ik ben een handwerkmuts. Ik word helemaal blij van mooie stofjes en garens. Niet voor niets ben ik gek op quilten. Ik kan niet tekenen. Heel lang heb ik gedacht dat dit dan ook betekende dat ik niet creatief was. Gelukkig heb ik ontdekt dat dit helemaal niets met elkaar te maken heeft. Tekenen is iets dat je kunt leren en creativiteit zit in iedereen. Regelmatig loop ik met mijn hoofd in de wolken door alle (quilt)plannen die ik aan het uitdenken ben. Er hangt een groot plakkaat boven de voordeur waarop staat dat ik de sleutels niet moet vergeten. Voorheen stond ik regelmatig voor een dichte deur als ik thuiskwam doordat ik met mijn hoofd bij hele andere dingen was als ik de deur uitliep. Ik kom uit een onderwijzersfamilie. Zowel mijn vader als mijn moeder zijn opgeleid in het onderwijs en bij mijn vader gaat het zelfs ver terug in de hele familie. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik het ontzettend leuk vind om dingen uit te leggen. Ik luister graag en praat niet zoveel, maar als ik eenmaal vertel over quilten ben ik bijna niet meer te stoppen. Vandaar dat ik ook ben begonnen met het geven van online quiltcursussen.
Yvonne Willemse
Door

Yvonne Willemse

op 09 Oct 2023

Hoi Marlies, Het komt me bekend voor, in de loop der jaren heb ik een magneet met handsvat (uit een quiltwinkel) die gebruik ik eerst over mezelf heen en daarna de bank en uiteindelijk de vloer.

Marlies de Vries
Door

Marlies de Vries

op 09 Oct 2023

Dat is een goed idee, Yvonne!

Dula Plöenes-Entius
Door

Dula Plöenes-Entius

op 10 Oct 2023

Ik ook altijd met een magneet. Een van de eerste dingen die ik aanschafte, op aanraden van mijn naailerares.

Margriet
Door

Margriet

op 12 Oct 2023

Wat dacht je van telefoonhoesmagneet geplakt?😄

Rita van der Pol - Modderkolk
Door

Rita van der Pol - Modderkolk

op 18 Oct 2023

Wat een super-ideeën: magneet!

Reactie plaatsen