Quiltfoto's

Onder een dekentje zitten, midden in de zomer. Deze zomer is qua weer dan misschien niet wat we gehoopt hadden, gelukkig hebben we onze quilts om ons warm te houden. Na deze regenachtige zomer is het wel tijd voor een paar gezellige quiltfoto's vind ik. Met deze keer in de hoofdrol: de Regenboogquilt. Kop thee met quilt - Marlies Mansveld QuiltinspiratieMijn Regenboogquilt is één van mijn favoriete quilts om lekker onder te kruipen als ik even lekker wil hangen. Hij heeft de ideale maat om er met gemak helemaal onder te liggen. Regenboogquilt opvouwen - Marlies Mansveld Quiltinspiratie


En ik krijg er nooit genoeg van om alles stofjes in de quilt van dichtbij te bekijken.  Heb jij ook een favoriete quilt die je altijd tevoorschijn haalt voor een relax momentje? Regenboogquilt opgevouwen - Marlies Mansveld Quiltinspiratie Hieronder nog een paar details van het quiltwerk op de Regenboogquilt.  Ik ben benieuwd wat jouw favoriete quilt is voor een zondagmiddag met een lekker boek of met Netflix. Laat je het hieronder in de reacties weten?


P.S. Mocht je de Regenboogquilt nou ook willen maken? Het patroon staat op mijn website onder het kopje cursussen.


Over de schrijver
Ik ben een handwerkmuts. Ik word helemaal blij van mooie stofjes en garens. Niet voor niets ben ik gek op quilten.Ik kan niet tekenen. Heel lang heb ik gedacht dat dit dan ook betekende dat ik niet creatief was. Gelukkig heb ik ontdekt dat dit helemaal niets met elkaar te maken heeft. Tekenen is iets dat je kunt leren en creativiteit zit in iedereen.Regelmatig loop ik met mijn hoofd in de wolken door alle (quilt)plannen die ik aan het uitdenken ben. Er hangt een groot plakkaat boven de voordeur waarop staat dat ik de sleutels niet moet vergeten. Voorheen stond ik regelmatig voor een dichte deur als ik thuiskwam doordat ik met mijn hoofd bij hele andere dingen was als ik de deur uitliep.Ik kom uit een onderwijzersfamilie. Zowel mijn vader als mijn moeder zijn opgeleid in het onderwijs en bij mijn vader gaat het zelfs ver terug in de hele familie. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik het ontzettend leuk vind om dingen uit te leggen.Ik luister graag en praat niet zoveel, maar als ik eenmaal vertel over quilten ben ik bijna niet meer te stoppen. Vandaar dat ik ook ben begonnen met het geven van online quiltcursussen.
Monique Simons
Door

Monique Simons

op 26 Aug 2021

Handsfree quilten en Netflix kijken gaat niet samen. Dan moet het een klein handquiltje worden. Vaak doe ik dan juist een haak- of breiwerkje pakken.

Foekje de Jong
Door

Foekje de Jong

op 26 Aug 2021

Mijn eerste quilt, de sampler quilt, is mijn favorietste quilt. Hij is mooi, groot en heerlijk soepel. (Ik heb alleen doorgestikt in de naad. M'n man wil ook zo eentje, dus zal er nog 1 moeten maken. De challange quilt is ook mooi maar te klein om lekker onder te kruipen op de bank bij een leuke film.

Kathleen Kikkert-Brannan
Door

Kathleen Kikkert-Brannan

op 28 Aug 2021

Hallo Marlies, wat zien je quilts er toch leuk uit met al die vrolijke kleurtjes. Meestal gebruik ik op de bank het quiltje van onze kleindochter als ik even ergens onder wil zitten. De maten zijn 60x120 dus het is niet zo een zware quilt als mijn andere quilt. Die zijn allemaal voor 1 en 2 persoonsbedden dus veel te zwaar op de bank.

sophia
Door

sophia

op 04 Oct 2022

Goedemorgen marlies . Een mooi verhaal van vroeger . en dat je dat nog zo weet.Marlies .ik heb wat kussens gemaakt kerstkleetjes maar ben er al zoveel jaar er uit en weet het niet meer goed. heb ook nog veel mooie stofjes .en boeken groetjes Sophia .

Reactie plaatsen