Mijn log cabin quilt
Een tijd terug kreeg ik een pakket met voorgesneden stroken batik stof (bali pop) in de kleur brown sugar. Als dat geen quiltcandy is weet ik het niet meer! Heel lang heb ik getwijfeld wat ik ermee zou gaan maken en uiteindelijk heb ik gekozen voor een log cabin quilt.

Log cabin quilt

Ik vond de ronde vorm die de ongelijke log cabins gaven mooi passen bij de Oosterse uitstraling van de stoffen. De top is ongeveer 80 x 80 cm. Een mooie grootte om aan de muur te hangen. Hieronder een paar detailfoto's waarop je het quiltwerk wat beter kunt zien. Ik heb gequilt met een licht bruin polyester garen van gütermann. De vulling is van polyester. Mijn ervaring is dat het quiltwerk het mooiste uitkomt bij een polyester vulling, omdat die net iets meer volume heeft dan katoen.

Detail Log cabin quilt

Detail Log cabin quilt

Detail Log cabin quilt

Het was superleuk om te doen en het ging eigenlijk heel snel. Ik ben aan het nadenken over een log cabin project voor dit blog, omdat ik denk dat het log cabin blok een goed blok is voor beginners om de 1/4 zoom te oefenen.
Over de schrijver
Ik ben een handwerkmuts. Ik word helemaal blij van mooie stofjes en garens. Niet voor niets ben ik gek op quilten. Ik kan niet tekenen. Heel lang heb ik gedacht dat dit dan ook betekende dat ik niet creatief was. Gelukkig heb ik ontdekt dat dit helemaal niets met elkaar te maken heeft. Tekenen is iets dat je kunt leren en creativiteit zit in iedereen. Regelmatig loop ik met mijn hoofd in de wolken door alle (quilt)plannen die ik aan het uitdenken ben. Er hangt een groot plakkaat boven de voordeur waarop staat dat ik de sleutels niet moet vergeten. Voorheen stond ik regelmatig voor een dichte deur als ik thuiskwam doordat ik met mijn hoofd bij hele andere dingen was als ik de deur uitliep. Ik kom uit een onderwijzersfamilie. Zowel mijn vader als mijn moeder zijn opgeleid in het onderwijs en bij mijn vader gaat het zelfs ver terug in de hele familie. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik het ontzettend leuk vind om dingen uit te leggen. Ik luister graag en praat niet zoveel, maar als ik eenmaal vertel over quilten ben ik bijna niet meer te stoppen. Vandaar dat ik ook ben begonnen met het geven van online quiltcursussen.
Reactie plaatsen