Dezelfde quilt twee keer maken?

Dezelfde quilt twee keer maken is niet zo mijn ding. Ik vind het meestal leuker om weer iets nieuws te proberen. Maar soms is een quiltpatroon zo leuk dat ik hem meerdere keren maak. Zo’n patroon is de Magische quilt.

Ik ga een online cursus maken over deze quilt. Het is een super leuk patroon met een bijzondere techniek die heel geschikt is om kennis te maken met patchwork naaien met de naaimachine.

Alleen was ik niet meer zo tevreden over de kleuren die ik ooit had gebruikt voor de eerste versie.

En wat doe je dan? Dan maak je een nieuwe!

Ik had de workshop prima kunnen geven met de foto’s van de oude quilt. Maar als ik echt mijn enthousiasme over quilten wil overbrengen is het belangrijk dat ik zelf ook enthousiast ben. Dat kan ik niet spelen.

Dus bestelde ik mooie nieuwe stofjes en ging ik opnieuw aan de slag. Van deze nieuwe stofjes werd ik weer helemaal blij. Bovendien is dit gewoon echt een leuke quilt om te maken.

Omdat het zo’n handige snelle techniek is, kon ik de quilttop in een paar dagen afmaken.

Marlies Mansveld quilten - Quiltinspiratie

Maak jij weleens twee keer dezelfde quilt?

En wil je weten waar de nieuwe cursus met de Magische quilt over gaat? Hier vind je alle informatie.

Over de schrijver
Ik ben een handwerkmuts. Ik word helemaal blij van mooie stofjes en garens. Niet voor niets ben ik gek op quilten.Ik kan niet tekenen. Heel lang heb ik gedacht dat dit dan ook betekende dat ik niet creatief was. Gelukkig heb ik ontdekt dat dit helemaal niets met elkaar te maken heeft. Tekenen is iets dat je kunt leren en creativiteit zit in iedereen.Regelmatig loop ik met mijn hoofd in de wolken door alle (quilt)plannen die ik aan het uitdenken ben. Er hangt een groot plakkaat boven de voordeur waarop staat dat ik de sleutels niet moet vergeten. Voorheen stond ik regelmatig voor een dichte deur als ik thuiskwam doordat ik met mijn hoofd bij hele andere dingen was als ik de deur uitliep.Ik kom uit een onderwijzersfamilie. Zowel mijn vader als mijn moeder zijn opgeleid in het onderwijs en bij mijn vader gaat het zelfs ver terug in de hele familie. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik het ontzettend leuk vind om dingen uit te leggen.Ik luister graag en praat niet zoveel, maar als ik eenmaal vertel over quilten ben ik bijna niet meer te stoppen. Vandaar dat ik ook ben begonnen met het geven van online quiltcursussen.
Reactie plaatsen