Magische quilt inspiratie

Een tijdje terug liet ik je de quilttop van mijn nieuwe versie van de Magische quilt zien.

Inmiddels is hij ook doorgequilt.

Magische quilt - Quiltinspiratie

Met de hoge temperaturen van de afgelopen weken was het een warme klus. Vooral het sandwichen vond ik een hele klus ondanks het geringe formaat van de quilt. Natuurlijk had dat er niets mee te maken dat ik een dag had uitgekozen dat het meer dan 30 graden was. ;-)

Warm na sandwichen - Marlies Mansveld

Ik heb gekozen voor een all-over patroon met een variant op het spriralen patroon. Een all-overpatroon betekent dat je de hele quilt doorquilt met hetzelfde quiltpatroon.

Echo spiralen quiltpatroon - Marlies Mansveld

De bies moet nog verder afgewerkt worden, daarna is hij helemaal klaar.

Afwerkbies aannaaien - Marlies Mansveld

Aan de achterkant heb ik een ophangtunnel gemaakt zodat ik hem kan ophangen als ik dat wil.

Eerlijk gezegd weet ik nog niet precies of ik dat wil.

Ophangtunnel quilt - Marlies Mansveld

Sinds een aantal maanden gebruik ik regelmatig een leesbril bij werk achter de computer.

En nu heb ik hem dus ook al nodig bij het quilten.

Leesbril bij quilten- Marlies Mansveld

Hieronder nog een close-up van het quiltwerk, omdat het zo leuk is.

Quiltwerk spiralen - Marlies Mansveld

Meestal kies ik voor verschillende quiltpatronen in een quilt. Ik probeer dan vaak om met de quiltpatronen een soort tweede dimensie te maken door het patroon aan te passen aan de quilt.

Een all-over patroon is handig omdat het snel is. Je hoeft niet lang na te denken over het quiltpatroon. Toch moet je wel een aantal dingen weten voor je eraan begint.

Zou jij het leuk vinden om meer te leren over het doorquilten van een quilt met je naaimachine met een all-over patroon? Ik heb een cursus gemaakt met dit patroon over het doorquilten met een all-over patroon. Hier kun je alle informatie vinden: Leer hoe je jouw quilt doorquilt met een all-over patroon

Over de schrijver
Ik ben een handwerkmuts. Ik word helemaal blij van mooie stofjes en garens. Niet voor niets ben ik gek op quilten.Ik kan niet tekenen. Heel lang heb ik gedacht dat dit dan ook betekende dat ik niet creatief was. Gelukkig heb ik ontdekt dat dit helemaal niets met elkaar te maken heeft. Tekenen is iets dat je kunt leren en creativiteit zit in iedereen.Regelmatig loop ik met mijn hoofd in de wolken door alle (quilt)plannen die ik aan het uitdenken ben. Er hangt een groot plakkaat boven de voordeur waarop staat dat ik de sleutels niet moet vergeten. Voorheen stond ik regelmatig voor een dichte deur als ik thuiskwam doordat ik met mijn hoofd bij hele andere dingen was als ik de deur uitliep.Ik kom uit een onderwijzersfamilie. Zowel mijn vader als mijn moeder zijn opgeleid in het onderwijs en bij mijn vader gaat het zelfs ver terug in de hele familie. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik het ontzettend leuk vind om dingen uit te leggen.Ik luister graag en praat niet zoveel, maar als ik eenmaal vertel over quilten ben ik bijna niet meer te stoppen. Vandaar dat ik ook ben begonnen met het geven van online quiltcursussen.
Silvia Van Moorsel
Door

Silvia Van Moorsel

op 19 Aug 2020

Het ziet er prachtig uit Hoop dat het mij ook zo gaat lukken

Anita
Door

Anita

op 19 Aug 2020

Ja dat lijkt me wel wat

rina kremers
Door

rina kremers

op 19 Aug 2020

Heel mooi geworden,,!!

Sandravanluijk
Door

Sandravanluijk

op 19 Aug 2020

Ja graag, ik heb hier vier, redelijk drukke tops hangen waarbij ik niet weet hoe aan te pakken

Cunera
Door

Cunera

op 20 Aug 2020

Marlies, Wat een werk zeg, en netjes gemaakt. Leuk als tafelkleed bij dat fruit. Ziet er fleurig uit zo. Een kroon op je werk. Een site kan ik niet invullen, die is vorig jaar opgeheven. Het was een voetreflexsite. Maar wie weet wat de toekomst nog brengt met mijn Quilten. Ik heb gezegd toen ik met Quilten begon dat ik wel 100 jaar moet worden wil ik alles maken wat in mijn hoofd zit. Nog 39 jaar te gaan dan! Snel weer even oefenen dus. Groetjes en succes met het lesgeven.

Vandenberk Ingrid
Door

Vandenberk Ingrid

op 20 Aug 2020

Dag Marlies, Weer een prachtstuk dat je aan je collectie kan toevoegen. Ik heb mijn eerste patchwork bijna klaar en kan nu starten met de cursus quilten uit vrije hand. Zowel het patchwork als het quilten vind ik verschrikkelijk moeilijk. Ik heb problemen met het snijden van de stof, het mooi recht en gelijk naaien en het quilten zal ook nog wel problemen geven. Maar ik geef niet op. Ik wil gewoon alles leren!!!

Betty
Door

Betty

op 20 Aug 2020

Fantastisch mooi! Voor mij weer een reden om extra mijn best te doen met de lessen!

Anny Boon
Door

Anny Boon

op 20 Aug 2020

Hij is leuk geworden en ook de spiralen zijn mooi. Ik ga eraan beginnen en gebruik felle stofjes voor een kinderquiltje. Gr Anny Boon.

Els Diepenbroek
Door

Els Diepenbroek

op 20 Aug 2020

Dat xiet er mooi uit. Ik dezelfde altijd verschillende patronen maar dit is ook mooi

Ria de Waard
Door

Ria de Waard

op 20 Aug 2020

Hij is heel leuk geworden. Ik ga hem beslist een keer maken. Ik denk met kinderstofjes voor de regenboogboom. En dan ook doorquilten maar dat moet nog even wachten, eerst nog meer oefenen (en als het minder warm is) . Ben nu in mijn caravan jn Vorden ( hele seizoen)

Johanna Scholte
Door

Johanna Scholte

op 20 Aug 2020

Ja dat lijkt mij leuk. Ik doe de cursus quilten uit de vrije hand dus misschien kun je daar een patroon van gebruiken. Vraag me af waar je begint in het midden of boven of onder..

annie braad
Door

annie braad

op 20 Aug 2020

Ik ga hem maken zin in word een sprei voor onze kleindochter

Miriam Vandendriessche
Door

Miriam Vandendriessche

op 20 Aug 2020

Hallo Marlies. Het zou me wel interesseren. Maar ik heb nu pas een machine gekocht waarmee ik kan quilten en moet nog 4 maanden werken vooraleer ik op pensioen kan gaan. Dus ik moet nog veel leren. Maar als er een pdf bestand komt dat je kan downloaden zal ik het zeker doen. Je levert fantastisch werk !

Martine Lakerveld
Door

Martine Lakerveld

op 21 Aug 2020

Lijkt me heel interessant

Lida
Door

Lida

op 21 Aug 2020

Doorquilten moet ik nog leren want bij mij schiet het van hot naar her als je begrijpt wat ik bedoel

Ria de Waard-Bode
Door

Ria de Waard-Bode

op 23 Aug 2020

Hij is zo mooi geworden. Ik wil hem graag maken. Kun je mij zeggen hoe ik het patroon kan bestellen?

Monique Simons
Door

Monique Simons

op 24 Aug 2020

Hij is weer prachtig geworden. Ik ben benieuwd hoeveel uur het patchwork, het doorquilten en het afwerken gekost hebben.

Grace Borger
Door

Grace Borger

op 25 Aug 2020

Hallo Marlies, De quilt is mooi geworden. Ik ga ook proberen of die spiraal patroon er op kan krijgen. Mijn quilt is redelijk geworden, maar ik zal deze methode niet veel gebruiken. Ik vind het moeilijk om alle punten mooi aansluitend te krijgen. Het is me uiteindelijk wel redelijk gelukt. Een ervaring rijker. Ik heb geen facebook, dus geef ik op deze manier een reactie. Fijne dag en succes Groetjes Grace

Reactie plaatsen