Dutch Badass Quilters
Afgelopen week (7 september 2018) was ik in Deventer bij de Algemene Quilttentoonstelling van het Quiltersgilde. Helaas mogen er geen foto's gedeeld worden van de tentoonstelling zonder toestemming van de quilter. Uiteraard kan ik wel mijn eigen quilt laten zien. :-) Het is de Dancing Spirals quilt. Dancing Spirals quilt op Quilttentoonstelling Maar nog voordat ik naar de Algemene tentoonstelling ging in de Grote Kerk, ging ik naar het Pennickshuis. Ik had namelijk gezien dat De Dutch Badass quilters daar een tentoonstelling zouden houden. Ken je ze al? Via hun Facebookgroep De Dutch Badass quilters kun je ze volgen. Het was leuk om de dames van deze groep te ontmoeten en te horen waardoor ze zich laten inspireren. (Onder andere door de Quilters of Gee's band.) Het is een groep vriendinnen (en voormalig collega's) die maandelijks samenkomen om te quilten. Dit is wat ze zeggen op hun Facebookpagina: We hanteren bij alles wat we doen hetzelfde motto als dat van The BadAssQuilters Society (VS). To be a BadAss Quilter is to be…
  • Confident enough to embrace your own style without the need to mock the style of others
  • To at least aspire to fearlessness in your craft as well as authentic, compassionate and ethical treatment of each other
  • To be generally opposed to dumb-ass behavior that denigrates, or makes light of another’s work, style or lifestyle
  • In short, we are opposed to being a jerk about most things and about quilting most of all
  Duch Badass quilters tentoonstelling Ik mocht de foto's die ik van de quilts heb gemaakt met jullie delen, dus maak je maar op voor een flinke dosis inspiratie! De vrolijke kleuren en moderne patronen zijn echt een lust voor het oog!   House Top Variation van Kety Kwaasteniet en Rianne Haarsma. Deze quilt is geïnspireerd door de HouseTop quilts van de Quilters of Gee's band. Hij viel me meteen toen ik binnenkwam op. Prachtig die retro stoffen met de improvisatie log cabin blokken. House top variation quilt House top variation quilt House top variation quilt   We vieren de liefde van Ketie en Marlies de Kwaasteniet. Twee schoonzussen die beiden met hetzelfde blok aan de slag gingen. Ze trokken al hun stofjes uit de kast en zie hier het resultaat. Hij is supermooi geworden! We vieren de liefde quilt We vieren de liefde quilt   M'n Roosje van Patricia Lucas. Een vrolijke applicatiequilt van Patricia. M'n roosje quilt M'n roosje quilt M'n roosje quilt   Redneeli van Ingrid Leenders. Kun je geloven dat dit de eerste quilt van Ingrid is? Wat een gevoel voor kleur heeft ze! Ze heeft hem helemaal met de hand genaaid en doorgequilt. Redneeli quilt Redneeli quilt   Batik it is! van Marlies de Kwaastenie. De vrolijke kleuren van deze quilt springen je tegemoet. Echt een feestje voor het oog. Batis it is! quiltBatik it is! Batik it is!   Balans van Patricia Lucas. Ik houd van moderne quilts in effen stoffen. Er hing op de tentoonstelling nog een mooie quilt met gekleurde driehoeken, maar ik ben vergeten daar een foto van te maken. Hier word je toch blij van? Balans quilt Balans quilt   Japanse roos van Kety de Kwaasteniet. De quilts van Kety vallen op door het geweldige kleurgebruik. De kleuren zijn niet direct voor de hand liggend, maar prachtig. Deze quilt vond ik één van de pronkstukken van de tentoonstelling. Japanse roos quilt Japanse roos quilt   Speciaal voor jullie van Anja Vrielink. Nog zo'n mooie moderne quilt. Zo simpel en toch zo'n sterke uitstraling. Speciaal voor jullie quilt Speciaal voor jullie quilt   De bomenquilt van de hele groep De Dutch Badass quilters werd aangeboden als cadeau aan de juf van de groep, Kety de Kwaasteniet. Ontzettend leuk dat de leden hun quiltjuf zo verrast hebben. Bomen quilt De bomenquilt   Tenslotte moet ik natuurlijk nog even de quilt laten zien die Anja Vrielink heeft gemaakt als Vluchtelingen quilt van gedoneerde stofjes. Leuk hé hoe ze het patroon van de Confettiquilt heeft gebruikt in deze vrolijke quilt! Vlucht quilt   En terwijl ik dit blogbericht schrijf, realiseer ik me dat ik vergeten ben om een aantal quilts te fotograferen. Ik was zo gezellig aan het kletsen met Jolanda Gertzen dat ik haar quilts helemaal niet op de foto heb gezet. Daarom ben ik zo vrij geweest om een foto van één van haar quilts van Facebook te halen, omdat ik deze quilt zo mooi vond. Dit is de Aardvark quilt van Jolanda Gertzen. Deze quilt is gemaakt van overhemdstofjes. De combinatie van de traditionele stoffen met het bijzondere patroon vond ik bijzonder geslaagd. De quilt heeft een heerlijke warme uitstraling. Aardvark quilt Er waren nog veel meer quilts, maar ik kan ze niet allemaal laten zien hier. Als je ook zo hebt genoten van de mooie quilts van de Dutch Badass quilters wil ik je zeker aanraden om hun pagina op Facebook te volgen. Daar kun je nog veel meer foto's van de bijzondere quilts bewonderen.     P.S. Heb jij je al ingeschreven voor de nieuwe Quilchallenge die op 24 september gaat starten. We gaan dan samen een hele mooie babyquilt maken. Je kunt gratis meedoen! https://devaf.nl/marlies/quiltchallenge-zo-maak-je-een-quilt-in-een-week/
Over de schrijver
Ik ben een handwerkmuts. Ik word helemaal blij van mooie stofjes en garens. Niet voor niets ben ik gek op quilten.Ik kan niet tekenen. Heel lang heb ik gedacht dat dit dan ook betekende dat ik niet creatief was. Gelukkig heb ik ontdekt dat dit helemaal niets met elkaar te maken heeft. Tekenen is iets dat je kunt leren en creativiteit zit in iedereen.Regelmatig loop ik met mijn hoofd in de wolken door alle (quilt)plannen die ik aan het uitdenken ben. Er hangt een groot plakkaat boven de voordeur waarop staat dat ik de sleutels niet moet vergeten. Voorheen stond ik regelmatig voor een dichte deur als ik thuiskwam doordat ik met mijn hoofd bij hele andere dingen was als ik de deur uitliep.Ik kom uit een onderwijzersfamilie. Zowel mijn vader als mijn moeder zijn opgeleid in het onderwijs en bij mijn vader gaat het zelfs ver terug in de hele familie. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik het ontzettend leuk vind om dingen uit te leggen.Ik luister graag en praat niet zoveel, maar als ik eenmaal vertel over quilten ben ik bijna niet meer te stoppen. Vandaar dat ik ook ben begonnen met het geven van online quiltcursussen.
Dini
Door

Dini

op 14 Sep 2018

De House Top is gemaakt van stoffen die ik geërfd heb en gedoneerd aan de BadAssQuilters. Grappig dat we op het zelfde moment waarschijnlijk nadat hetzelfde hebben gekeken. Groet.

Quiltinspiratie
Door

Quiltinspiratie

op 16 Sep 2018

Dat is echt toevallig! Die stoffen waren zo geweldig en zo mooi toegepast in deze quilt.

Jeltje van Essen
Door

Jeltje van Essen

op 14 Sep 2018

Zo gaaf dat je de labels gefotografeerd en gepubliceerd hebt.

Quiltinspiratie
Door

Quiltinspiratie

op 16 Sep 2018

Ja, ik vind naamsvermelding altijd belangrijk en deze labels waren zo leuk!

Reactie plaatsen