Hartenquilt voor mijn ouders

Eindelijk kan ik hem laten zien! Omdat het een verassing was voor mijn ouders, kon ik deze quilt nog niet eerder laten zien hier.

Op 15 september waren ze 50 jaar getrouwd en voor die gelegenheid wilde ik ze graag een mooi cadeau geven. En wat is er nou mooier dan een zelfgemaakte quilt? Naar mijn idee niets natuurlijk en gelukkig zijn mijn ouders er ook erg blij mee.

Dit is hem geworden. Hij is ongeveer 160 x 160 cm (62 x 62 inch). Zowel het patchen als het quilten heb ik op de naaimachine gedaan.

Hartenquilt

Een plaatje van het quiltwerk:

Gequilte verenkransen

De achterkant is wit, zodat het quiltwerk goed te zien is. Het lijkt aan de achterkant wel een beetje op een wholecloth quilt (wit op wit quilt) zo vind ik. Je zou hem dus eigenlijk aan twee kanten kunnen gebruiken.

Achterkant hartenquilt

Hieronder zie je het quiltwerk nog wat beter. Ik heb verenkransen over de hele quilt gequilt met hartjes in het midden.

Gequilte verenkrans

Aan de zijkanten en in de hoeken heb ik onderstaande harten/veren gequilt.

Gequilte hartenveren

Hij mocht nog even bij ons in de kamer hangen voordat ik er afscheid van moest nemen. Maar gelukkig kan ik hem altijd weer even bekijken en vasthouden als ik bij mijn ouders ben...

Quilt in woonkamer

Over de schrijver
Ik ben een handwerkmuts. Ik word helemaal blij van mooie stofjes en garens. Niet voor niets ben ik gek op quilten. Ik kan niet tekenen. Heel lang heb ik gedacht dat dit dan ook betekende dat ik niet creatief was. Gelukkig heb ik ontdekt dat dit helemaal niets met elkaar te maken heeft. Tekenen is iets dat je kunt leren en creativiteit zit in iedereen. Regelmatig loop ik met mijn hoofd in de wolken door alle (quilt)plannen die ik aan het uitdenken ben. Er hangt een groot plakkaat boven de voordeur waarop staat dat ik de sleutels niet moet vergeten. Voorheen stond ik regelmatig voor een dichte deur als ik thuiskwam doordat ik met mijn hoofd bij hele andere dingen was als ik de deur uitliep. Ik kom uit een onderwijzersfamilie. Zowel mijn vader als mijn moeder zijn opgeleid in het onderwijs en bij mijn vader gaat het zelfs ver terug in de hele familie. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik het ontzettend leuk vind om dingen uit te leggen. Ik luister graag en praat niet zoveel, maar als ik eenmaal vertel over quilten ben ik bijna niet meer te stoppen. Vandaar dat ik ook ben begonnen met het geven van online quiltcursussen.
Reactie plaatsen