Iets nieuws creëren
De afgelopen dagen heb ik heerlijk met kleuren en stoffen gespeeld. Ik had al meer dan een jaar een doosje met batik stoffen in felle kleuren in de kast staan. Het plan was om daar een eigen creatie mee te gaan maken. Iets met bloemetjes ofzo. Het kwam er maar niet van. Steeds waren er andere dingen die ik eerst wilde doen. Gisteren besloot ik dat het tijd was. Ik heb de stoffen tevoorschijn gehaald en ik ben gewoon begonnen.

Applicaties maken

Geen vooropgezet plan. Gewoon wat gaan maken. Dat is best eng. Om zomaar in die mooie stoffen te gaan knippen zonder te weten hoe het precies moet gaan worden. Toch merk ik dat op deze manier mijn creatieve energie echt begint te stromen! Ik had gewoon een paar simpele vormen van karton gemaakt. Bladvormen en simpele bloemvormen. Door die simpele vormen te combineren kan ik allerlei bloemen maken. Echt heel leuk!

Applicaties ontwerpen

Alles is een zoektocht naar wat ik echt leuk en mooi vind. Is die kleurencombinatie echt het allermooiste of kan ik toch beter een andere kleur kiezen? En wat zal ik als ondergrond gaan gebruiken?

Applicaties maken

Over het hart van de bloem hieronder heb ik een tijd getwijfeld. Hoe meer ik er over na ging denken hoe moeilijker het werd. Welke zou jij kiezen?

BloemapplicatieBloemapplicatie

BloemapplicatieBloemapplicatie

Het geeft een heleboel rommel, maar vooral heel veel voldoening! Zo intuïtief werken is veel leuker dan het volgen van een patroon. En denk nu niet dat je heel creatief moet zijn om op deze manier te kunnen werken. Het is juist andersom heb ik gemerkt. Juist door het gewoon te gaan doen, ontdek je jouw eigen creativiteit!

Bloemapplicatie

Gewoon even je angst overboord zetten. Ook ik ben bang dat wat ik maak niet mooi/goed/perfect genoeg is. Als ik daarover ga nadenken, kan ik het verder wel vergeten. Maar wat is nou het ergste dat er kan gebeuren? Dat wat ik maak niet mooi is misschien. Of dat iemand anders het niet mooi vindt. Lekker belangrijk! Ik wil je uitdagen om gewoon iets zelf te gaan maken zonder patroon. Denk er niet te lang over na, maar volg je gevoel. Het hoeft niet het meest bijzondere te zijn wat je ooit gemaakt hebt. Je zou met iets kleins kunnen beginnen. Het belangrijkste is dat je er plezier in hebt!
Over de schrijver
Ik ben een handwerkmuts. Ik word helemaal blij van mooie stofjes en garens. Niet voor niets ben ik gek op quilten.Ik kan niet tekenen. Heel lang heb ik gedacht dat dit dan ook betekende dat ik niet creatief was. Gelukkig heb ik ontdekt dat dit helemaal niets met elkaar te maken heeft. Tekenen is iets dat je kunt leren en creativiteit zit in iedereen.Regelmatig loop ik met mijn hoofd in de wolken door alle (quilt)plannen die ik aan het uitdenken ben. Er hangt een groot plakkaat boven de voordeur waarop staat dat ik de sleutels niet moet vergeten. Voorheen stond ik regelmatig voor een dichte deur als ik thuiskwam doordat ik met mijn hoofd bij hele andere dingen was als ik de deur uitliep.Ik kom uit een onderwijzersfamilie. Zowel mijn vader als mijn moeder zijn opgeleid in het onderwijs en bij mijn vader gaat het zelfs ver terug in de hele familie. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik het ontzettend leuk vind om dingen uit te leggen.Ik luister graag en praat niet zoveel, maar als ik eenmaal vertel over quilten ben ik bijna niet meer te stoppen. Vandaar dat ik ook ben begonnen met het geven van online quiltcursussen.
Reactie plaatsen