Nieuwe babyquilt

Vandaag kan ik je de eerste blokken van mijn nieuwe project laten zien. Het wordt een babyquilt, want mijn zus is weer in verwachting! Voor de geboorte van haar eerste kindje heb ik ook een quilt gemaakt. Eerst zal ik het je het ontwerp laten zien dat ik in gedachten heb. Ik heb het in EQ7 gemaakt en de stoffen zijn niet helemaal zoals de stoffen die ik er in het echt voor gekozen heb, maar het komt er aardig dicht bij in de buurt. Dit wordt hem:

Ontwerp babyquilt

Hij wordt ongeveer 130 x 130 cm (51 x 51 inch). De applicatieblokken aan de zijkanten ga ik denk ik nog anders maken. Ik zit te denken aan broderie perse, of misschien een combinatie daarmee met appliceren. En dit zijn de eerste blokken die ik heb gemaakt:

Stacknwack blok voor babyquilt - Marlies de Vries Quiltinspiratie

Ik heb de stack 'n wack methode gebruikt, zodat de blokken allemaal anders worden.

Tweede blok babyquilt

Ik naai ze met de hand. De applicaties ga ik denk ik wel met de machine doen, anders ben ik bang dat ik de quilt nooit op tijd af krijg!

Over de schrijver
Ik ben een handwerkmuts. Ik word helemaal blij van mooie stofjes en garens. Niet voor niets ben ik gek op quilten.Ik kan niet tekenen. Heel lang heb ik gedacht dat dit dan ook betekende dat ik niet creatief was. Gelukkig heb ik ontdekt dat dit helemaal niets met elkaar te maken heeft. Tekenen is iets dat je kunt leren en creativiteit zit in iedereen.Regelmatig loop ik met mijn hoofd in de wolken door alle (quilt)plannen die ik aan het uitdenken ben. Er hangt een groot plakkaat boven de voordeur waarop staat dat ik de sleutels niet moet vergeten. Voorheen stond ik regelmatig voor een dichte deur als ik thuiskwam doordat ik met mijn hoofd bij hele andere dingen was als ik de deur uitliep.Ik kom uit een onderwijzersfamilie. Zowel mijn vader als mijn moeder zijn opgeleid in het onderwijs en bij mijn vader gaat het zelfs ver terug in de hele familie. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik het ontzettend leuk vind om dingen uit te leggen.Ik luister graag en praat niet zoveel, maar als ik eenmaal vertel over quilten ben ik bijna niet meer te stoppen. Vandaar dat ik ook ben begonnen met het geven van online quiltcursussen.
Ria de Waard-Bode
Door

Ria de Waard-Bode

op 18 Oct 2023

Wat een leuke babyquil. Mag ik vragen wat de stack'n wack methode is. Nooit van gehoord. Heb je er een patroon van? Ik zou het willen maken voor de droomdekentjes van de Regenboogboom. Wel andere maat. 100x120 cm

Reactie plaatsen