Quiltsoftware
Gebruik jij ook quiltsoftware? Zelf heb ik EQ7 en voorheen gebruikte ik het quiltassistent. Quiltassistent heeft natuurlijk veel beperktere mogelijkheden dan EQ7, maar ik gebruikte het af en toe om uit te proberen welke kleuren mooi bij elkaar stonden. Je kunt er ook blokken mee tekenen. Als je geen zin hebt om veel geld uit te geven, zou je eerst eens met quiltassistent kunnen spelen. Je kunt er ook foto's in importeren om quilts van te maken. Quiltassistent Nu heb ik alweer een tijdje EQ7 en daar ben ik heel blij mee! Ik heb van te voren lang getwijfeld of ik het zou aanschaffen, omdat het niet goedkoop is. Maar voor mij is het ontwerpen één van de belangrijkste onderdelen van het quilten. Het spelen met kleuren en vormen zorgt ervoor dat mijn creatieve energie gaat stromen. En wat dat betreft heeft EQ7 ontzettend veel mogelijkheden. Je kunt volop uitproberen, schuiven, draaien, kleuren veranderen, en natuurlijk je eigen blokken ontwerpen. Omdat er zoveel mogelijkheden zijn kost het ook best wat tijd om je alles eigen te maken. Ik vind het leuk om zelf applicatieblokken te ontwerpen, maar daar komt nog best wat techniek bij kijken! En ook niet alles is mogelijk. Zo wilde ik graag een mandala applicatie quilt ontwerpen, maar ik ben er nog niet uit hoe ik dat kan doen in EQ7. Misschien dat ik dat toch maar met de hand ga doen. EQ7 Toch kan ik niet anders zeggen dan dat EQ7 een fantastisch programma is. Door alle mogelijkheden kun je er eindeloos mee spelen. Zelf kan ik niet goed tekenen en zag dat altijd als een bezwaar qua creativiteit. Ik heb mezelf lang beperkt door te denken dat ik niet creatief was. Het spelen in EQ7 helpt me om die overtuiging los te laten. Het biedt technieken waardoor ontwerpen opeens minder moeilijk wordt. En het combineren van kleuren en mooie patronen kan leiden tot zulke mooie creaties! Je kunt net zo creatief zijn als je zelf wilt. Je kunt beginnen met de blokken die standaard in EQ7 zitten en die combineren en inkleuren. Zo ben ik ook zo begonnen. Langzamerhand ben ik meer gaan ontdekken over het zelf tekenen en sinds kort ontwerp ik de blokken vaak zelf.

Babyquilt David

Het grootste nadeel is dat het ontwerpen veel sneller gaat dan het naaien zelf! Ik heb nog heel wat ontwerpen klaarliggen, waar ik waarschijnlijk nooit aan toe zal komen. Maar dat geeft niet. Het gaat tenslotte vooral om het plezier in zowel ontwerpen als quilten!
Over de schrijver
Ik ben een handwerkmuts. Ik word helemaal blij van mooie stofjes en garens. Niet voor niets ben ik gek op quilten. Ik kan niet tekenen. Heel lang heb ik gedacht dat dit dan ook betekende dat ik niet creatief was. Gelukkig heb ik ontdekt dat dit helemaal niets met elkaar te maken heeft. Tekenen is iets dat je kunt leren en creativiteit zit in iedereen. Regelmatig loop ik met mijn hoofd in de wolken door alle (quilt)plannen die ik aan het uitdenken ben. Er hangt een groot plakkaat boven de voordeur waarop staat dat ik de sleutels niet moet vergeten. Voorheen stond ik regelmatig voor een dichte deur als ik thuiskwam doordat ik met mijn hoofd bij hele andere dingen was als ik de deur uitliep. Ik kom uit een onderwijzersfamilie. Zowel mijn vader als mijn moeder zijn opgeleid in het onderwijs en bij mijn vader gaat het zelfs ver terug in de hele familie. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik het ontzettend leuk vind om dingen uit te leggen. Ik luister graag en praat niet zoveel, maar als ik eenmaal vertel over quilten ben ik bijna niet meer te stoppen. Vandaar dat ik ook ben begonnen met het geven van online quiltcursussen.
Reactie plaatsen