Bloemetjes en blaadjes
Wat is een mooie bos met voorjaarsbloemen in huis toch fijn! Zoals deze bloemetjes die er een beetje uitzien alsof ik ze zelf heb geplukt.

Bloemen

En de pioentulpen vind ik zo mooi!

Pioentulpen

Ze begonnen te hangen, waardoor ze niet meer zo mooi in de vaas stonden. Ik heb ze kort afgesneden en in een weckpot gezet. Eigenlijk veel leuker zo!

Pioentulpen

En dan de bloemetjes op mijn applicatieblokken. Of eigenlijk de blaadjes, want de bloemetjes zijn nog niet aan de beurt. Van 10 blokken heb ik de blaadjes nu vastgenaaid. Ik heb er stik en trek onder gelegd voor de stevigheid. Dat naait zoveel fijner (en netter). De blaadjes werk ik af met de gewone stiksteek. Ik denk dat ik de bloemetjes straks met een grote festoneersteek ga vastzetten. Dan krijgt het een beetje een landelijke uitstraling.

Applicaties

Nog tien te gaan en dan mag ik met de bloemetjes beginnen! Eéntje heb ik er alvast op gestreken. Ik kon het niet laten.

Applicaties

Maar nu eerst nog 170 blaadjes vaststikken...
Over de schrijver
Ik ben een handwerkmuts. Ik word helemaal blij van mooie stofjes en garens. Niet voor niets ben ik gek op quilten.Ik kan niet tekenen. Heel lang heb ik gedacht dat dit dan ook betekende dat ik niet creatief was. Gelukkig heb ik ontdekt dat dit helemaal niets met elkaar te maken heeft. Tekenen is iets dat je kunt leren en creativiteit zit in iedereen.Regelmatig loop ik met mijn hoofd in de wolken door alle (quilt)plannen die ik aan het uitdenken ben. Er hangt een groot plakkaat boven de voordeur waarop staat dat ik de sleutels niet moet vergeten. Voorheen stond ik regelmatig voor een dichte deur als ik thuiskwam doordat ik met mijn hoofd bij hele andere dingen was als ik de deur uitliep.Ik kom uit een onderwijzersfamilie. Zowel mijn vader als mijn moeder zijn opgeleid in het onderwijs en bij mijn vader gaat het zelfs ver terug in de hele familie. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik het ontzettend leuk vind om dingen uit te leggen.Ik luister graag en praat niet zoveel, maar als ik eenmaal vertel over quilten ben ik bijna niet meer te stoppen. Vandaar dat ik ook ben begonnen met het geven van online quiltcursussen.
Reactie plaatsen