Gehaakte bloemetjes
Vanochtend kwam ik deze bloemetjes tegen in een doos op mijn naaikamer.

Gehaakte bloemetjes

Voordat ik met quilten begon had ik allerlei andere (handwerk)hobby's.
  • naaien (voornamelijk kleding),
  • breien,
  • sieraden maken (ik heb zelfs nog een cursus edelsmeden gedaan. Alleen bleek dat het hameren en zagen aan metaal niet zo handig was in de gehorige flat waar we destijds woonden),
  • en af en toe haakte ik wat.
De bloemetjes op de foto hierboven maakte ik een paar jaar geleden. Ik had een patroon op internet gevonden: Lily pad hexagons en ik was van plan om er deze tas van te maken:

Gehaakte tas

Foto van colourinasimplelife.blogspot.nl
Ik vond de tas prachtig, en omdat ik zo van kleur houd, besloot ik de bloemetjes in vrolijke lentekleurtjes te haken. Maar om daar nou zo'n tas van te maken? Dat zou wel heel druk worden! En toen bleven ze in de doos liggen. Even heb ik nog gedacht dat ik er een dekentje van zou kunnen maken, maar dat vond ik niet zo mooi worden.

Gehaakte bloemetjes

En dus bleven de bloemetjes in de doos. Best jammer want ze zijn zo schattig...

Gehaakte bloemetjes

Hier nog drie in de maak.

Gehaakte bloemetjes

Echt jammer, helaas heb ik nu niet veel zin meer om er tijd in te steken. Als ik nou iets heel leuks zou weten om ervan te maken? Dan zou ik het waarschijnlijk wel weer oppakken. Alleen ik heb nog zoveel quilts die ik wil maken en ik kom al tijd te kort!
Over de schrijver
Ik ben een handwerkmuts. Ik word helemaal blij van mooie stofjes en garens. Niet voor niets ben ik gek op quilten. Ik kan niet tekenen. Heel lang heb ik gedacht dat dit dan ook betekende dat ik niet creatief was. Gelukkig heb ik ontdekt dat dit helemaal niets met elkaar te maken heeft. Tekenen is iets dat je kunt leren en creativiteit zit in iedereen. Regelmatig loop ik met mijn hoofd in de wolken door alle (quilt)plannen die ik aan het uitdenken ben. Er hangt een groot plakkaat boven de voordeur waarop staat dat ik de sleutels niet moet vergeten. Voorheen stond ik regelmatig voor een dichte deur als ik thuiskwam doordat ik met mijn hoofd bij hele andere dingen was als ik de deur uitliep. Ik kom uit een onderwijzersfamilie. Zowel mijn vader als mijn moeder zijn opgeleid in het onderwijs en bij mijn vader gaat het zelfs ver terug in de hele familie. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik het ontzettend leuk vind om dingen uit te leggen. Ik luister graag en praat niet zoveel, maar als ik eenmaal vertel over quilten ben ik bijna niet meer te stoppen. Vandaar dat ik ook ben begonnen met het geven van online quiltcursussen.
Reactie plaatsen