Een tas
Ik had zin om iets te maken dat iets sneller klaar zou zijn dan een quilt. Iets waarvan ik binnen hooguit een weekend of twee resultaat zou hebben. Ik had nog een patroon liggen van een tas. Ooit gekregen van www.quiltshop-online.com bij een bestelling quiltstofjes die door de feestdagen iets verlaat was.

Naaipatroon tas

Natuurlijk wilde ik er mijn eigen draai aan geven, dus ging ik op zoek in mijn lappen en fournituren. Een oude linnen broek, een paar handvaten van een oude tas, restjes gordijnstof van mijn zus en een leuk katoenen printje. Dat zijn de materialen waarvan ik mijn tas maak.

Materialen om tas te naaien

Kun je je al een beetje voorstellen hoe het wordt? Misschien dat dit een beetje helpt. Van de stofjes maakte ik panelen voor de voor- en achterkant van de tas.

Materialen om tas te naaien

Vanwege de stevigheid maakte ik er een quiltsandwich van. Uiteindelijk vond ik het nog niet stevig genoeg en heb ik alsnog speciale versteviging voor tassen besteld. Het quilten van de panelen bleek een behoorlijke klus. Op de één of andere manier had mijn naaimachine dit project uitgekozen om moeilijk te doen. Ik had constant problemen met de draadspanning. Als je kritisch kijkt naar het quiltwerk zie je dat, maar ik had geen zin om het uit te halen. Ik weet dat ik de enige ben die er zo kritisch naar kijkt, dus geen haan die er verder naar kraait.

Materialen om tas te naaien

De panelen zijn af, nu de tas nog in elkaar zetten...
Over de schrijver
Ik ben een handwerkmuts. Ik word helemaal blij van mooie stofjes en garens. Niet voor niets ben ik gek op quilten. Ik kan niet tekenen. Heel lang heb ik gedacht dat dit dan ook betekende dat ik niet creatief was. Gelukkig heb ik ontdekt dat dit helemaal niets met elkaar te maken heeft. Tekenen is iets dat je kunt leren en creativiteit zit in iedereen. Regelmatig loop ik met mijn hoofd in de wolken door alle (quilt)plannen die ik aan het uitdenken ben. Er hangt een groot plakkaat boven de voordeur waarop staat dat ik de sleutels niet moet vergeten. Voorheen stond ik regelmatig voor een dichte deur als ik thuiskwam doordat ik met mijn hoofd bij hele andere dingen was als ik de deur uitliep. Ik kom uit een onderwijzersfamilie. Zowel mijn vader als mijn moeder zijn opgeleid in het onderwijs en bij mijn vader gaat het zelfs ver terug in de hele familie. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik het ontzettend leuk vind om dingen uit te leggen. Ik luister graag en praat niet zoveel, maar als ik eenmaal vertel over quilten ben ik bijna niet meer te stoppen. Vandaar dat ik ook ben begonnen met het geven van online quiltcursussen.
Reactie plaatsen