Babyquilt
Afgelopen weekend heb ik een paar blokken van de babyquilt met de naaimachine genaaid. Dat ging een stuk sneller dan met de hand!

Blokken naaien

Ik maak deze quilt met behulp van Inklingo. Daarmee heb ik naailijnen op de achterkant van de stof geprint. Hieronder kun je als je goed kijkt de lijntjes op de achterkant van de stof zien.

Naaien met Inklingo

Aan het begin en een paar keer in het midden zitten dwarsstreepjes, waardoor je heel precies kunt spelden. Dat is zowel voor naaien met de hand als met de naaimachine handig! En nu ik even niet zoveel zin heb om met de hand te naaien, ga ik dus gewoon verder met de naaimachine.

Blokken naaien

Binnenkort zal ik wat meer vertellen over Inklingo en hoe het werkt. Mocht je alvast nieuwsgierig zijn dan vind je hieronder de link naar de Inklingo homepage: Inklingo
Over de schrijver
Ik ben een handwerkmuts. Ik word helemaal blij van mooie stofjes en garens. Niet voor niets ben ik gek op quilten. Ik kan niet tekenen. Heel lang heb ik gedacht dat dit dan ook betekende dat ik niet creatief was. Gelukkig heb ik ontdekt dat dit helemaal niets met elkaar te maken heeft. Tekenen is iets dat je kunt leren en creativiteit zit in iedereen. Regelmatig loop ik met mijn hoofd in de wolken door alle (quilt)plannen die ik aan het uitdenken ben. Er hangt een groot plakkaat boven de voordeur waarop staat dat ik de sleutels niet moet vergeten. Voorheen stond ik regelmatig voor een dichte deur als ik thuiskwam doordat ik met mijn hoofd bij hele andere dingen was als ik de deur uitliep. Ik kom uit een onderwijzersfamilie. Zowel mijn vader als mijn moeder zijn opgeleid in het onderwijs en bij mijn vader gaat het zelfs ver terug in de hele familie. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik het ontzettend leuk vind om dingen uit te leggen. Ik luister graag en praat niet zoveel, maar als ik eenmaal vertel over quilten ben ik bijna niet meer te stoppen. Vandaar dat ik ook ben begonnen met het geven van online quiltcursussen.
Reactie plaatsen