Foto's Confetti quilt
Houd je van quiltfoto's? Bereid je dan maar voor op heel veel plezier vandaag. Ik kon niet meer stoppen met het maken van foto's van de Confetti quilt. Ik ben er zo blij mee! Eerst maar eens een foto van de quilt zoals hij aan de muur hangt in onze woonkamer. Confetti quilt En natuurlijk een platte foto op de grond, zodat je hem goed kunt bekijken. Confetti quilt Bijna elke foto die je maakt van quilts zijn mooi. Het is moeilijk kiezen voor dit bericht, maar ik hoop maar dat je net als ik een quiltliefhebber bent en geen genoeg krijgt van quiltfoto's. Confetti quilt Op de foto hieronder kun je de mooie afwerkbies goed zien. Confetti quilt En hieronder het quiltwerk. Ik ben begonnen met onregelmatige lijnen te quilten uit de vrije hand op ongeveer vier centimeter afstand van elkaar. Confetti quilt Maar ik was niet tevreden. Daarom heb ik overal nog eens een rechte lijn tussen gequilt. Rechte en kronkelige lijnen wisselen elkaar dus mooi af. Confetti quilt Confetti quilt Bloemen doen het altijd goed samen met quilts. Ranonkels geven altijd zo'n fijn lentegevoel. Helemaal als ze geel zijn. Confetti quilt Doordat de quilt uit verschillende kleurvakken bestaat, die in elkaar overlopen, kun je steeds verschillend foto's maken terwijl het toch echt dezelfde quilt is. Confetti quilt Hieronder nog een foto waarop je de achterkant goed kunt zien. Je kunt goed zien hoe onregelmatig het quiltwerk is. Dat vond ik wel passend voor een improvisatiequilt. Confetti quilt Nog een foto van de afwerkbies. Confetti quilt En hieronder een foto van de quilt op onze quiltladder. Confetti quilt Die ladder heeft mijn man voor me gemaakt. Voor de foto's heb ik het even veranderd, maar normaal gesproken hangen hier quilts op die we kunnen gebruiken als dekentje op de bank voor als we het koud hebben. Heel handig en het staat ook nog eens heel decoratief. Confetti quilt Confetti quilt Op de foto hieronder zie je dat ik de quiltlijnen in dezelfde richting heb gequilt als het kleurverloop in de quilt. Confetti quilt Nog een detailfoto, omdat ik daar gewoon maar geen genoeg van kan krijgen. Confetti quilt En dan nog een laatste waarbij de quilt op ons bed mocht poseren. Confetti quilt Wil je de Confetti quilt ook maken? Je vind het patroon van de Confetti quilt hier.
Over de schrijver
Ik ben een handwerkmuts. Ik word helemaal blij van mooie stofjes en garens. Niet voor niets ben ik gek op quilten. Ik kan niet tekenen. Heel lang heb ik gedacht dat dit dan ook betekende dat ik niet creatief was. Gelukkig heb ik ontdekt dat dit helemaal niets met elkaar te maken heeft. Tekenen is iets dat je kunt leren en creativiteit zit in iedereen. Regelmatig loop ik met mijn hoofd in de wolken door alle (quilt)plannen die ik aan het uitdenken ben. Er hangt een groot plakkaat boven de voordeur waarop staat dat ik de sleutels niet moet vergeten. Voorheen stond ik regelmatig voor een dichte deur als ik thuiskwam doordat ik met mijn hoofd bij hele andere dingen was als ik de deur uitliep. Ik kom uit een onderwijzersfamilie. Zowel mijn vader als mijn moeder zijn opgeleid in het onderwijs en bij mijn vader gaat het zelfs ver terug in de hele familie. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik het ontzettend leuk vind om dingen uit te leggen. Ik luister graag en praat niet zoveel, maar als ik eenmaal vertel over quilten ben ik bijna niet meer te stoppen. Vandaar dat ik ook ben begonnen met het geven van online quiltcursussen.
Bea van Deel
Door

Bea van Deel

op 10 Mar 2018

Mooie foto's, Marlies! Hoe heb je de rechte lijnen gequilt? Dmv getekende lijnen langs een liniaal? Heb je nog andere ideeën/ figuren om door te quilten? Ik vind dat best moeilijk.

Quiltinspiratie
Door

Quiltinspiratie

op 11 Mar 2018

Dank je, Bea! In de challenge gaan we wat dieper in op de mogelijkheden voor het quilten. De rechte lijnen heb ik rechtstreeks langs een liniaal gequilt, maar ik doe dat ook vaak gewoon uit de 'losse' hand. Het komt niet zo precies bij deze quilt.

Marianne Peters
Door

Marianne Peters

op 20 Mar 2018

Fantastische foto's, zal mijn quilt ook maar zo mooi worden. Ik wil er alle tijd voor nemen. Dat quilten langs een liniaal heb ik daar een speciaal voetje voor nodig?? Ik heb een PFAFF naaimachine en het met dat voetje. Vind dat quilten uit de losse hand nog heel moeilijk. Ik heb ook gelezen van RULERS is dat makkelijker?Marianne Peters

Quiltinspiratie
Door

Quiltinspiratie

op 21 Mar 2018

Hoi Marianne, ik zou eerst oefenen met gewoon naaien uit de vrije hand. Het naaien met een liniaal vind ik lastiger omdat je naast al het andere ook nog de liniaal op zijn plek moet houden. Je hebt hiervoor inderdaad speciale linialen en een speciaal voetje voor nodig.

Reactie plaatsen