Regenboog quilt foto's

Hij is af!

De quilttop van de Regenboog quilt tenminste.

Ik moet hem nog wel doorquilten natuurlijk.

Daar heb ik al wel een idee over.

Niet te druk, want ik vind de quilt al best druk.

Het quiltwerk moet echt een aanvulling worden.

Ter ondersteuning van het patchworkpatroon.

Iets met ronde lijnen wordt het.

Dat benadrukt het patchworkpatroon mooi.

Maar nu eerst genieten van de quilttop.

Wat een feestje was het naaien van deze quilt.

Ik wilde een quilt ontwerpen die leuk is om te maken voor ervaren quilters, maar die ook door beginners kan worden gedaan.

Van te voren heb ik van alles uitgeprobeerd.

Allerlei naai- en snijtechnieken en verschillende blokken zijn de revue gepasseerd.

Maar ik werd een beetje verliefd op de blokken die ik uiteindelijk heb uitgekozen.

Ze vormen samen zo'n mooi lijnenspel.

Hier een plaatje van de quilt in twee kleuren.

Dan zie je het patchworkpatroon nog beter.

Misschien ga ik hem ook nog wel een keer in twee kleuren maken.

Of in subtiele kleurtjes, dat zou ook leuk zijn.

Nu eerst maar eens genieten van deze quilttop die af is.

Natuurlijk zitten er weer slimmigheidjes in de quilt.

Daar houd ik zo van!

Die handige trucjes die het naaien zo leuk maken.

Wat ik ook fijn vind is dat je bijna niet hoeft te spelden bij dit patroon.

Als je het heel belangrijk vindt dat alle naadjes heel precies aansluiten kan het wel natuurlijk.

Maar een milimetertje verschill maakt bij dit patroon niet echt uit.

Hieronder zie je het schema van het hele patroon.

Ik vind het altijd zo mooi om de kleuren te laten overlopen.

Wist je dat je het patroon van de Regenboogquil ook hier kunt bestellen in mijn webshop?

 

Over de schrijver
Ik ben een handwerkmuts. Ik word helemaal blij van mooie stofjes en garens. Niet voor niets ben ik gek op quilten. Ik kan niet tekenen. Heel lang heb ik gedacht dat dit dan ook betekende dat ik niet creatief was. Gelukkig heb ik ontdekt dat dit helemaal niets met elkaar te maken heeft. Tekenen is iets dat je kunt leren en creativiteit zit in iedereen. Regelmatig loop ik met mijn hoofd in de wolken door alle (quilt)plannen die ik aan het uitdenken ben. Er hangt een groot plakkaat boven de voordeur waarop staat dat ik de sleutels niet moet vergeten. Voorheen stond ik regelmatig voor een dichte deur als ik thuiskwam doordat ik met mijn hoofd bij hele andere dingen was als ik de deur uitliep. Ik kom uit een onderwijzersfamilie. Zowel mijn vader als mijn moeder zijn opgeleid in het onderwijs en bij mijn vader gaat het zelfs ver terug in de hele familie. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik het ontzettend leuk vind om dingen uit te leggen. Ik luister graag en praat niet zoveel, maar als ik eenmaal vertel over quilten ben ik bijna niet meer te stoppen. Vandaar dat ik ook ben begonnen met het geven van online quiltcursussen.
Joke Lambrix
Door

Joke Lambrix

op 22 Aug 2019

Heel mooi !

Ans
Door

Ans

op 22 Aug 2019

Prachtig en goed idee

Ann
Door

Ann

op 24 Aug 2019

Is zeer mooi!! ik zou alles ook maar in 2 kleurtinten maken! Misschien zot van mij! Maar ja, heb nu eenmaal mijn lievelingskleur!

Margreet Schneider
Door

Margreet Schneider

op 22 Aug 2019

Hij is prachtig. Kleuren ook schitterend

Remia
Door

Remia

op 22 Aug 2019

Prachtige quilt

rina
Door

rina

op 23 Aug 2019

heel mooi

Rosanne Ally
Door

Rosanne Ally

op 23 Aug 2019

Vind ik machtig schoon. Ik vrees alleen dat ik daar voorlopig wat Tijd te kort voor heb. Wil ik zeker nog doen

Annemieke van Kampen
Door

Annemieke van Kampen

op 25 Aug 2019

Waar vind ik de webshop?

Quiltinspiratie
Reactie plaatsen