Affo babyquilt
Heel hard heb ik eraan gewerkt de afgelopen weken. Ik wilde hem zo graag afhebben! En vanochtend is het gelukt. De laatste banen zijn aan elkaar gezet en de top van de babyquilt is af!

Quilttop babyquilt David

Nog een paar details voor de liefhebbers

Sterrenblok babyquilt David

De sterblokken heb ik gemaakt met behulp van Inklingo.

Sterrenblok babyquilt David

Ze zijn deels met de hand en deels met de naaimachine genaaid.

Sterrenblok babyquilt David

In de zijblokken heb ik broderie perse bloemetjes gemaakt.

broderie perse

Dat heb ik gedaan met behulp van vliesofix.

broderie perse

Wil je meer weten over hoe ik het gedaan heb? In mijn blogpost over applicaties met vliesofix vind je meer informatie over het maken van broderie perse.
Over de schrijver
Ik ben een handwerkmuts. Ik word helemaal blij van mooie stofjes en garens. Niet voor niets ben ik gek op quilten. Ik kan niet tekenen. Heel lang heb ik gedacht dat dit dan ook betekende dat ik niet creatief was. Gelukkig heb ik ontdekt dat dit helemaal niets met elkaar te maken heeft. Tekenen is iets dat je kunt leren en creativiteit zit in iedereen. Regelmatig loop ik met mijn hoofd in de wolken door alle (quilt)plannen die ik aan het uitdenken ben. Er hangt een groot plakkaat boven de voordeur waarop staat dat ik de sleutels niet moet vergeten. Voorheen stond ik regelmatig voor een dichte deur als ik thuiskwam doordat ik met mijn hoofd bij hele andere dingen was als ik de deur uitliep. Ik kom uit een onderwijzersfamilie. Zowel mijn vader als mijn moeder zijn opgeleid in het onderwijs en bij mijn vader gaat het zelfs ver terug in de hele familie. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik het ontzettend leuk vind om dingen uit te leggen. Ik luister graag en praat niet zoveel, maar als ik eenmaal vertel over quilten ben ik bijna niet meer te stoppen. Vandaar dat ik ook ben begonnen met het geven van online quiltcursussen.
Reactie plaatsen