Bloemetjes voor de babyquilt
Bloemetjes!

Bloemetjes applicatie

In de zijkant van de babyquilt voor mijn zus komen een heleboel bloemetjes. Ik word helemaal blij van al die vrolijk gekleurde bloemetjes!
Dit is de bedoeling straks:

Broderie perse bloemetjes

Het uitknippen gaat best snel, want ik knip er gewoon rondom. Het geeft geen nut om te preciezer te knippen, want dan wordt het vastnaaien met de naaimachine bijna onmogelijk.
En dus knip ik vrolijk verder!

Broderie perse bloemetjes knippen

Op de achterkant van een stuk stof heb ik vliesofix gestreken. De papierlaag heb ik er vast afgehaald, zodat ik mijn stofschaar kan gebruiken voor het knippen.
Ongeveer 120 heb ik er nodig, dus ik mag nog even!

Broderie perse bloemetjes knippen

De techniek die ik hierboven gebruik wordt ook wel broderie perse genoemd. Als je meer wilt weten over het werken met vliesofix kun je mijn uitleg over het maken van applicaties met vliesofix lezen.
Over de schrijver
Ik ben een handwerkmuts. Ik word helemaal blij van mooie stofjes en garens. Niet voor niets ben ik gek op quilten.Ik kan niet tekenen. Heel lang heb ik gedacht dat dit dan ook betekende dat ik niet creatief was. Gelukkig heb ik ontdekt dat dit helemaal niets met elkaar te maken heeft. Tekenen is iets dat je kunt leren en creativiteit zit in iedereen.Regelmatig loop ik met mijn hoofd in de wolken door alle (quilt)plannen die ik aan het uitdenken ben. Er hangt een groot plakkaat boven de voordeur waarop staat dat ik de sleutels niet moet vergeten. Voorheen stond ik regelmatig voor een dichte deur als ik thuiskwam doordat ik met mijn hoofd bij hele andere dingen was als ik de deur uitliep.Ik kom uit een onderwijzersfamilie. Zowel mijn vader als mijn moeder zijn opgeleid in het onderwijs en bij mijn vader gaat het zelfs ver terug in de hele familie. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik het ontzettend leuk vind om dingen uit te leggen.Ik luister graag en praat niet zoveel, maar als ik eenmaal vertel over quilten ben ik bijna niet meer te stoppen. Vandaar dat ik ook ben begonnen met het geven van online quiltcursussen.
Reactie plaatsen