Babyquilt
Vandaag kan ik je een aantal blokken van de nieuwe babyquilt laten zien waar ik mee bezig ben. Ik ben nog aan het nadenken over een naam. Het wordt iets met sterren waarschijnlijk. Misschien 'Reach for the stars' of 'Sterrenpracht' of 'Starlight'. Ik ben er nog niet over uit, dus ik denk ik er nog iets langer over na. Als je een goed idee hebt, hoor ik het graag! Hieronder nog even het hele ontwerp.

Ontwerp babyquilt sterren

En dit is wat er nu op mijn ontwerpwand hangt.

Ontwerpmuur met blokken babyquilt

De eerste zeven blokken zijn klaar! Het wordt tijd dat ik ook wat gele lapjes ga voorbereiden, zodat ik in het echt kan zien hoe de kleuren samengaan. Hieronder nog wat details van de laatste blokken.

Ster blok van babyquilt

Ster blok van babyquilt

Ster blok van babyquilt

In mijn blokkenboek liggen alweer een aantal lapjes te wachten om aan elkaar genaaid te worden. Leuk!

Lapjes om ster blok voor babyquilt van te naaien

Over de schrijver
Ik ben een handwerkmuts. Ik word helemaal blij van mooie stofjes en garens. Niet voor niets ben ik gek op quilten. Ik kan niet tekenen. Heel lang heb ik gedacht dat dit dan ook betekende dat ik niet creatief was. Gelukkig heb ik ontdekt dat dit helemaal niets met elkaar te maken heeft. Tekenen is iets dat je kunt leren en creativiteit zit in iedereen. Regelmatig loop ik met mijn hoofd in de wolken door alle (quilt)plannen die ik aan het uitdenken ben. Er hangt een groot plakkaat boven de voordeur waarop staat dat ik de sleutels niet moet vergeten. Voorheen stond ik regelmatig voor een dichte deur als ik thuiskwam doordat ik met mijn hoofd bij hele andere dingen was als ik de deur uitliep. Ik kom uit een onderwijzersfamilie. Zowel mijn vader als mijn moeder zijn opgeleid in het onderwijs en bij mijn vader gaat het zelfs ver terug in de hele familie. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik het ontzettend leuk vind om dingen uit te leggen. Ik luister graag en praat niet zoveel, maar als ik eenmaal vertel over quilten ben ik bijna niet meer te stoppen. Vandaar dat ik ook ben begonnen met het geven van online quiltcursussen.
Reactie plaatsen