Inches of centimeters?

Liniaal inches en centimeters

De eerste quiltliniaal die ik kocht voor het quilten was in centimeters. Ik had wel gezien dat op de meeste Engelstalige sites in inches gerekend werd, maar ik woon in Nederland. Hier rekenen we in centimeters. Toch? Naarmate ik wat ervaring opdeed in het quilten en veel op Engelstalige sites rondstruinde op zoek naar informatie, realiseerde ik me steeds meer dat ik mezelf beperkte door alleen in centimeters te willen quilten. De meeste patronen die online te vinden zijn, zijn in het Engels en meestal staan daar geen maten in centimeters bij. Nu zou je natuurlijk alles zelf kunnen omrekenen, maar heel veel blokjes van precies 6,4 centimeter snijden is veel lastiger dan 2,5 inch afsnijden met een liniaal in inches.

Ik zou dan ook zeker aanraden om één of meerdere linialen in inches aan te schaffen. Op Engelstalige sites is veel informatie met patronen, en leuke BOM's (Block of the month) te vinden. Het zou jammer zijn als je die niet kunt maken, omdat je alleen maar linialen in centimeters hebt. Veel Nederlandstalige patronen worden meestal in inches en centimeters gegeven, dus kun je alsnog kiezen. Het wennen aan inches ging voor mij veel makkelijker dan gedacht. De eerste keer dat je leest over 2,5 inch heb je geen idee hoe groot dat is natuurlijk.

Als je deze veelvoorkomende maat een paar keer gebruikt hebt, weet je niet beter meer! Het is net zo iets als de overgang van de gulden naar de euro. In het begin reken je alles nog terug, maar op een gegeven moment merk je dat je zelf in inches begint te rekenen. Wil je toch liever in centimeters blijven werken? Hieronder een link naar een online tool om inches om te rekenen naar centimeters. Als je van inches naar centimeters wilt, vul je alleen het veld met de gewenste inches in.

De rest van de velden worden dan automatisch gevuld. Omrekentool inches naar centimeters en andersom Op mijn site en in mijn cursussen noem ik altijd zowel de Nederlandse als de Engelse maten. Mocht je er tegenop zien om naast alle nieuwe informatie over quilten ook nog te moeten gaan werken met nieuwe maten, dan kun je gewoon starten met centimeters. Je merkt op den duur vanzelf of je behoefte krijgt om je te gaan verdiepen in de Engelse maten.

Reactie plaatsen