Een quilt dubbelen. Wat kun je allemaal fout doen?

Wat klopt er niet aan dit plaatje?

Quiltsandwich


De achterkantstof is niet vastgezet met tape. Echt heel dom! Ik weet niet hoe leuk jij het vindt om over de grond te kruipen om een quilt te dubbelen, maar het is in ieder geval niet mijn favoriete deel. En als ik er dan ook nog naderhand achter kom dat er kreukels in de achterkantstof zitten, kan het zijn dat je wellicht wat onbehoorlijke woorden uit mijn mond hoort komen...

Ik was namelijk vergeten om de achterkantstof goed strak te spannen. Ik heb er gewoon niet bij nagedacht. Gewoon de achterkantstof op de grond gelegd, vulling en top erop en spelden maar.
Dat werkt dus niet!

Door de frustratie ben ik vergeten een foto te maken van het resultaat, maar neem maar van mij aan dat het niet mooi was. Aan de bovenkant leek alles prachtig glad, maar aan de onderkant staken de spelden dwars door de plooien in de stof.

Daarom nog maar eens ter herinnering hoe het ook al weer hoort. Misschien moet ik ook even gewoon bij het begin beginnen. Alsof ik die hele stomme fout niet gemaakt hebt. Ik doe gewoon net alsof.

Nieuwe poging om een quiltsandwich te maken

De top van mijn babyquilt is af! Dat had ik natuurlijk al eerder verteld, maar ik laat het toch nog even zien.

Babyquilt David


De achterkantstof wordt de groen/blauwe stof die ik ook in de top heb gebruikt. Die moest natuurlijk eerst gestreken worden. We willen immers geen kreukels in de achterkant van de quilt krijgen...

Quiltsandwich


Dan kan het dubbelen beginnen. Eerst de achterkantstof met de goede kant naar beneden op de grond. Om te voorkomen dat er alsnog kreukels in de achterkantstof komen bij het spelden, heb ik de stof gespannen op de vloer met behulp van schilderstape. (Slim hè!)

Quiltsandwich


Daarna de vulling erop. Ook die maar even vastzetten voor de zekerheid.

Quiltsandwich


Dan de top bovenop met de goede kant naar boven. Die heb ik deze keer niet vastgezet, maar dat zou je eventueel ook kunnen doen als je het nodig vindt.

En als dan alles goed strak op elkaar ligt, kun je gaan spelden. Ik heb ervoor gekozen om vier veiligheidsspelden per blok te gebruiken. Mijn blokken zijn 9 inch x 9 inch (23 x 23 cm). Omdat ik in de witte delen wil gaan quilten, heb ik de spelden in de gekleurde delen gestoken. Zo zitten ze straks het minst in de weg.

Quiltsandwich


Hopelijk gaat het quilten straks in één keer goed... In ieder geval verwacht ik niet dat ik deze fout ooit weer zal maken. Dat is het voordeel van fouten maken. Als het goed is leer je er wat van...
Reactie plaatsen